En lektion i gemenskap : Ordning och (o)reda bland lärare i Malmö och Marseille

En lektion i gemenskap : Ordning och (o)reda bland lärare i Malmö och Marseille - Jannete Hentati | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jannete Hentati
DIMENSIONERA
6,34 MB
FILNAMN
En lektion i gemenskap : Ordning och (o)reda bland lärare i Malmö och Marseille.pdf
ISBN
7144349862195

BESKRIVNING

Vad har en rad lärare i Malmö, Sverige och Marseille, Frankrike möjligen gemensamt med varandra? De delar en stark vilja att vara till nytta i sin yrkesutövning, och är samtidigt missnöjda medsin arbetssituation. I den här avhandlingen får vi tillsammans med socialantropologen Jannete Hentati följa med in i den tillvaro som dessa lärare på samma gång beklagar och bejakar. Med fokus på lärarnas uppdrag att forma och fostra ”goda” medborgare för en nationell gemenskap och sammanhållning lär vi oss mer om de svårigheter och problem som lärarna upplever som besvärande i relation till sitt arbete, liksom om de sätt som de parallellt försökerkomma till rätta med dessa. En lektion i gemenskap är en etnografisk studie baserad på ett flerårigt jämförande fältarbete bland lärare på högstadieskolor i Malmö och Marseille. Avhandlingen bidrar till ökad kunskap omlärares levda yrkeserfarenheter och situerade praktiker i vardagen, samt till en problematiserande diskussion om den roll och betydelse som lärare förväntar sig spela för det gemensamma livet i Sverige och Frankrike. I samband med det belyses även frågan om vad det – utifrån ett lärarperspektiv – innebär att leva, och lära sig leva, i en tilltänkt nationell gemenskap.

Jannete Hentati har jämfört hur lärare i de båda länderna upplever sin yrkesvardag. Telefon: 08-16 20 00 Forskning. En lektion i gemenskap.

Det är frisk försommar år 2015 och på en uteservering i den sydfranska Ordning och (o)reda bland lärare i Malmö och Marseille". Den går att ladda ner och ...

RELATERADE BÖKOR