Lärarens professionella frihet

Lärarens professionella frihet - Daniel Sandin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Daniel Sandin
DIMENSIONERA
3,72 MB
FILNAMN
Lärarens professionella frihet.pdf
ISBN
2684466659903

BESKRIVNING

Hur kan lärare finna förhållningssätt som hjälper dem att verka friare och mer professionellt i en skola där pressen och kraven på lärare aldrig tycks minska? I Lärarens professionella frihet argumenteras för att det är fullt möjligt att återta en stor del av den professionella frihet som de senaste decenniernas skol- och samhällsutveckling fråntagit dem.I boken lyfts ett antal ämnen från skolpraktiken och diskuteras i relation till vad styrdokumenten och forskningen har att säga om dem för att därefter tolkas i ljuset av lärares be­prövade erfarenhet. Exempel på ämnen som diskuteras är: pedago­giskt ledarskap, evidens, digitalisering, ämnesövergripande arbeten, elevinflytande och matriser. Varje kapitel avslutas med diskus­sionsfrågor som syftar till att hjälpa lärare att tillsammans ­finna en professionell frihet och utveckla verksamheten. Bokens ­premiss bygger på att en framgångsrik skola måste ledas av dem som kan verksamheten bäst: lärarna.Lärarens professionella frihet riktar sig till lärare och lärarstudenter i alla årskurser. Den vänder sig också till rektorer och andra med ledande befattningar i skolan, samt till alla andra som har intresse av frågor som berör skolan och dess utveckling.

Vi uppdaterar sajten flera gånger varje dag med de viktigaste nyheterna från Skolsverige, krönikor, debattinlägg och reportage. Lärarens professionella frihet av Daniel Sandin Häftad, Svenska, 2018-09-05 258. Köp.

Problematiken kring resurserna vilar i ekonomiska frågor och tidsaspekter. Det kan ta alldeles för lång tid att lösa olika problem så därför måste lärarna själva ta hand om problemet och försöka lösa det, trots sin avsaknad av De professionella lärarna ska även kunna dokumentera och utvärdera verksamheten, producera teoretisk kunskap i och om lärande och forska i skolans vardag.

RELATERADE BÖKOR