Energi för hållbar utveckling : naturvetenskap, miljö och teknik i ett historiskt perspektiv

Energi för hållbar utveckling : naturvetenskap, miljö och teknik i ett historiskt perspektiv - Mats Areskoug, Per Eliasson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mats Areskoug, Per Eliasson
DIMENSIONERA
9,7 MB
FILNAMN
Energi för hållbar utveckling : naturvetenskap, miljö och teknik i ett historiskt perspektiv.pdf
ISBN
3003051600962

BESKRIVNING

Steg för steg har människor introducerat allt fler behov av energitjänster, för uppvärmning, belysning, kommunikation etc. Författarna reder ut vad vi använder energin till och hur vi effektivast kan utnyttja tillgänglig energi utifrån miljöaspekter och hushållning med naturresurser. I en rad kapitel beskriver de olika vägar för den framtida energiförsörjningen. Solvärme, solel, vindenergi, bioenergi m.m. behandlas, liksom kärn- och fossilenergi. För de olika energislagen utreds naturvetenskaplig grund, teknisk funktion och påverkan på miljön samt historisk utveckling, möjligheter och begränsningar. I bokens avslutande del diskuteras vetenskap kontra pseudovetenskap och didaktiska synpunkter på lärande om energi.Denna tredje upplaga har uppdaterats efter aktuell utveckling på energiområdet. Innehållet har förstärkts ifråga om miljömässiga och tekniska aspekter.Boken är lämplig i högskolekurser för bl.a. miljövetare, tekniker, lärare och historiker, men också för alla som har intresse för energifrågor,  hållbar utveckling, naturvetenskap, samhälle och historia.

Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan. Energi för hållbar utveckling : natur ... Energi för hållbar utveckling : naturvetenskap, miljö och teknik i ett historiskt perspektiv Mats Areskoug, Per Eliasson (Heftet) Prøveles.

Författarna reder ut vad vi använder energin till och hur vi effektivast kan utnyttja tillgänglig energi utifrån miljöaspekter och hushållning med naturresurser. Energi för hållbar utveckling : naturvetenskap, miljö och teknik i ett historiskt perspektiv / Mats Areskoug, Per Eliasson. Areskoug, Mats, 1946- (författare) Eliasson, Per, 1949- (författare) ISBN 9789144115009 Tredje upplagan Publicerad: Lund : Studentlitteratur, [2017] Tillverkad: 2017 Energi för hållbar utveckling.

RELATERADE BÖKOR