Byråkrati - teoretiker, kritiker och försvarare

Byråkrati - teoretiker, kritiker och försvarare - Alexander Styhre | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Alexander Styhre
DIMENSIONERA
5,39 MB
FILNAMN
Byråkrati - teoretiker, kritiker och försvarare.pdf
ISBN
9614279902382

BESKRIVNING

Byråkratin är den vanligaste organisationsformen i vårt samhälle. Det är också den kanske mest kritiserade. Byråkratier framställs ofta som stelbenta miljöer med ineffektiva handläggare. Med denna bok vill författaren ge en mer balanserad och rättvisande bild av den roll byråkratimodellen har haft och alltjämt har i dagens samhälle. Polemiken mellan byråkratins kritiker och försvarare är en viktig utgångspunkt i diskussionen. I boken visas också hur byråkratin har gett upphov till nya organisationsformer.Läs merInom organisationsteorin har man på senare år börjat tala om ”postbyråkratiska organisationer”. I det avslutande kapitlet behandlas framtidsutsikterna för byråkratibegreppet. Byråkrati – teoretiker, kritiker och försvarare kan ses som en allmän introduktion till begreppet byråkrati, men även till organisationsteorifältet.Sagt om boken”Det här är en intressant bok om ett aktuellt och högst relevant men i hög grad missförstått ämne. På ett tankeväckande sätt lyckas Alexander Styhre fånga den komplexa karaktären hos begreppet byråkrati och gör en kvalificerad och kritisk granskning av både negativa och positiva perspektiv som förts fram i annan litteratur. Det är en användbar bok, både som kurslitteratur och som stimuli för intellektet.” Jannis Kallinikos, professor, London School of EconomicsOm författarnaAlexander Styhre är professor i företagsekonomi, inriktning organisation och management, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

av Alexander Styhre (Talbok, Daisy, digital, text och ljud) 2011, Svenska, För vuxna Barna Hedenhös 10, Jul Grymmer och Trälhavets hemlighet & Den stora issmockimatchen bok .pdf Bertil Almqvist. Bellman på klappjakt bok Peter Gissy pdf.

Du når oss också direkt per e-post [email protected] eller via telefon 031-772 3744. Byråkrati - teoretiker, kritiker och försvarare. Byråkratin är den vanligaste organisationsformen i vårt samhälle.

RELATERADE BÖKOR