Juridisk genomslagskraft : att övertyga muntligt som jurist.

Juridisk genomslagskraft : att övertyga muntligt som jurist. - Jonas Gabrielsen, Inger Høedt-Rasmussen | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jonas Gabrielsen, Inger Høedt-Rasmussen
DIMENSIONERA
12,16 MB
FILNAMN
Juridisk genomslagskraft : att övertyga muntligt som jurist..pdf
ISBN
7826654097491

BESKRIVNING

Juridisk genomslagskraft är en bok om konsten att övertyga muntligt som jurist. Den är varken en juridisk lärobok eller en traditionell retorisk handbok, utan en bok som försöker kombinera olika ämneskunskaper, tankeformer och traditioner. Hur använder man sig av sina juridiska kunskaper muntligt? Hur agerar man som jurist inför åhörare? Hur får man som jurist genomslagskraft? Sådana frågor besvaras här.Boken är indelad i korta kapitel, vilka kan läsas oberoende av varandra. I varje kapitel tematiseras en viss aspekt av juridisk genomslagskraft, såsom yrkesmässig identitet och självpresen­tation, förståelse för åhörarna, perspektiv på ämnet, konsten att (inte) svara på frågor, muntlighetens särdrag, kroppsuppfattning och språkliga finesser. Kapitlen rör sig från juristens utmaningar över teoretiska överväganden till konkreta tekniker och verktyg. Läsaren ­utmanas fortlöpande genom praktiska övningar.Boken vänder sig till alla jurister som använder sig av sina juridiska kunskaper muntligt och offentligt, oavsett om det är som processförare, föredragshållare, ordförande, förhandlare eller på annat sätt. Både en erfaren jurist och en nybliven juridik­studerande kan ha nytta av bokens reflektioner och praktiska råd. Bokens form och innehåll är nytänkande, genom att ­teoretiskt djup ligger till grund för tillämpbara råd som ­presenteras på ett lättillgängligt sätt.Bokens danska författare, ­juristen Inger Høedt-Rasmussen och retorikern Jonas Gabrielsen, har båda vunnit priser för sin undervisning. De undervisar och coachar på universitet, i det privata näringslivet och i advokatbranschen. Boken är översatt till svenska och bearbetad för svenska förhållanden av juristen och retorikern Eric Bylander.

Cookies: Denna webbplats använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godtar du det. Klicka länken för mer information. Juridisk genomslagskraft är en bok om konsten att övertyga muntligt som jurist.

Exordium Retorik kan ges, och har getts, skilda definitioner och begreppet retorik kan förses med, och har försetts med, varierande innebörd. Juridisk genomslagskraft är en bok om konsten att övertyga muntligt som jurist. Den är varken en juridisk lärobok eller en traditionell retorisk handbok, utan en bok som försöker k ... Att övertyga muntligt som jurist.

RELATERADE BÖKOR