Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen

Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen - Mattias Nilsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mattias Nilsson
DIMENSIONERA
8,47 MB
FILNAMN
Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen.pdf
ISBN
5438222498055

BESKRIVNING

Samhället är uppbyggt av lagar och regler ? något som inte bara påverkar juristers arbete. Detta är en lärobok skriven för studenter som läser juridik som en större eller mindre del av sin utbildning, men som inte ska bli jurister. Alla som arbetar med rättsregler behöver inte bara specialkunskap inom sitt eget område utan också en förståelse för rättssystemet som helhet, för hur man arbetar med juridik och olika rättskällor. Boken är skriven för att kunna användas både på allmänna introduktionskurser i juridik och på grundkurser som inriktas mot särskilda rättsområden.I boken behandlas bland annat vad juridik är och hur olika rättsregler är uppbyggda; den juridiska metoden, de olika rättskällorna och hur man kan söka juridisk information ? hur man tolkar lag och läser rättsfall. Dessutom beskrivs lagstiftningsprocessen och skillnaderna mellan olika rättsområden. I ett avsnitt behandlas också hur man skriver en promemoria i ett juridiskt ämne. Till denna tredje upplaga har innehållet omarbetats främst mot bakgrund av förändringar inom domstolsorganisationen, grundlagsändringarna som har trätt ikraft i januari 2011 och EU:s Lissabonfördrag.Mattias Nilsson är advokat verksam vid White & Case Advokatbyrå i Stockholm. Han undervisar studenter på juristutbildningen i Stockholm och studenter på andra utbildningar vid KTH, Högskolan i Gävle och Folkuniversitetet samt yrkesverksamma. Han har tidigare arbetat som journalist.

Ansökan och behörighet. Ny student på Juristprogrammet.

Europarätten - en introduktion till EU-rätten och Europakonventionen. Köp boken Juridiken och dess arbetssätt : en introduktion av Stefan Zetterström (9789177370178) | Bestories | Billigt, snabbt, enkelt | Fri frakt Nilsson, Juridiken - En introduktion till rättsvetenskapen, Jure Förlag Nilsson & Lundberg, Europarätten - en introduktion till EG-rätten och Europakonventionen, Jure Förlag Warnling-Nerep, En introduktion till förvaltningsrätten, Norstedts Wennberg, Suzanne, Introduktion till straffrätten, Norstedts Termin 1: Introduktion till juridiken, allmän rättslära och konstitutionell rätt > Våra utbildningar i korthet. Juristprogrammet.

RELATERADE BÖKOR