Kapitalskyddet i aktiebolag

Kapitalskyddet i aktiebolag - Jan Andersson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Andersson
DIMENSIONERA
9,17 MB
FILNAMN
Kapitalskyddet i aktiebolag.pdf
ISBN
1545247566702

BESKRIVNING

I den nya upplagan av Kapitalskyddet i aktiebolag behandlar författaren frågor om kravet på minsta aktiekapital liksom kapitalskyddets utformning, värdeöverföringsbegreppet, vinstutdelning, förvärv av egna aktier, minskning av aktiekapitalet, ogiltighet, återbäringsskyldighet, godtrosskydd och bristtäckningsansvar vid otillåtna värdeöverföringar, låneförbuden, personligt betalningsansvar vid kapitalbrist, skadeståndsansvar mot bolagets borgenärer för direkt och indirekt skada samt ansvarsgenombrott.Boken är avsedd att vara en lärobok för studenter i juridik och ekonomi på högre nivå, men ger även praktiskt verksamma jurister en såväl kritiskt inriktad som problembaserad framställning.I den reviderade sjunde upplagan av boken har mera internationellt och svenskt källmaterial tillkommit liksom att det kritiska perspektivet har förstärkts i linje med den s.k. Stockholmsmodellen. För att underlätta bokens praktiska användning, och för att främja förståelsen av nu gällande regler, hänvisas i betydande utsträckning även till äldre lagtext och doktrin.Jan Andersson är professor i civilrätt, särskilt associationsrätt, vid Stockholms universitet och medlem i arbetsgruppen bakom European Model Companies Act (EMCA) samt medverkade även i viss mån vid tillkomsten av 2005 års ABL. Han har tidigare varit professor i privatrett vid Universitetet i Bergen och professor i handelsrätt vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Han disputerade 1995 vid Uppsala universitet på en avhandling om vinstutdelning från aktiebolag.

Kommentera arbete. I ABL 21 kap ... Kapitalskyddet i aktiebolag - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker Betala inte för mycket - SPARA på ditt inköp nu! Kapitalskyddet i aktiebolag - häftad, Svenska, 2020.

Direktivets regel skiljer sig mot den svenska motsvarigheten på en punkt. ABL stadgar förbjuder endast penninglån, ... Så fungerar ett aktiebolag Sidan blev senast uppdaterad: 2020-05-28.

RELATERADE BÖKOR