Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb

Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb - Yvonne Due Billing | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Yvonne Due Billing
DIMENSIONERA
10,16 MB
FILNAMN
Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb.pdf
ISBN
1448217108702

BESKRIVNING

Hur ser kvinnliga chefer på sig själva? Njuter de av att ha status, makt, hög lön och inflytande? Är det en ren njutning att gå till arbetet eller är det bara stress och plåga? Hur går det med relationerna till medarbetarna samt till familj och vänner när de har blivit chefer? Hurdan är deras ledarstil? Är mannen normen för ledarskap? Varför ska man över huvud taget diskutera organisationer utifrån ett könsperspektiv?Detta är några av de frågor som författaren tar upp. Hon sätter frågetecken för så kallade etablerade sanningar om kön och erbjuder andra, mer komplexa förståelseformer. I boken diskuteras också vad det är som motiverar kvinnor att bli chefer och vad det innebär att bli chef i förhållande till identiteten och i förhållande till familjen, kolleger och vänner. Flera myter behandlas också i boken, bland annat feminint ledarskap, och slutligen diskuteras om ledarskapet håller på att avmaskuliniseras.

Kursen inleds med grundläggande kunskaper om organisationer och ledarskap. Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb: Amazon.es: Yvonne Due Billing: Libros en idiomas extranjeros Allmänna data om kursen. Kurskod: SO107G Ämne huvudområde: Sociologi Nivå: Grundnivå Progression: (A) Namn (inriktning): Ledarskaps- och organisationsutveckling Högskolepoäng: 15 Fördjupning vs.

& Yazdanpanah, S. (2011): Kunskapsöversikt.

RELATERADE BÖKOR