Enkel ekonomi för småföretagare

Enkel ekonomi för småföretagare - Per Nilsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Nilsson
DIMENSIONERA
5,95 MB
FILNAMN
Enkel ekonomi för småföretagare.pdf
ISBN
6360052108182

BESKRIVNING

Det här är en bok för alla företagare utan ekonomiexamen. Bokens idé är att du på ett enkelt sätt ska förstå alla ekonomiska begrepp och vad de kan göra för att hjälpa dig i ditt dagliga företagande.Här är en del av vad du får lära dig:Företagsekonomiska grundbegrepp enkelt förklaradeResultatLönsamhetSoliditetLikviditetSå tar du kontrollenEkonomisk planering – lättare än du trorVarför det är viktigt att planeraVeckorapporteringProduktionskalkylerSmarta tips om ekonomisk planeringTa bättre ekonomiska riskerRiskvilliga krediterKundfinansierad produktutvecklingRörliga kostnaderOrganisk tillväxtKonkreta tips om hur du hanterar ekonomiska riskerBudget – så gör du det enklareVad, hur och varför du ska budgeteraFördelar och nackdelar med att göra budgetOlika typer av budgetarTips för förbättrad likviditetNyckeltal = ratten på företagetVad är nyckeltalAvkastningstalBruttomarginalPåläggVinstmarginalNettomarginalenRäntabilitetFörräntningsmarginalenHävstångseffektenOmsättningstalKassalikviditetBalanslikviditetSoliditetRäntetäckningsgradDuPont analysSkaffa pengarna du behöverPengar vid start av företagBeräkning av kapitalbehovNågra tips angående kapitalbehovAtt hitta riskkapitalInvesteringsstrategierExitstrategierFinansieringsformerAtt välja riskfinansiärFinansieringsstrategier i olika faserKonkreta tips angående finansieringsstrategierFinansiell rapportering – inte lika tråkigt som det låterHur du utformar den finansiella rapporteringenLagar och rekommendationerÅrsredovisningFörvaltningsberättelseResultaträkningenBalansräkningenKassaflödesanalysÖvrigt i årsredovisningenHur värderar man ett företag?VärderingsmetoderFörnuftsvärderingJämförande värderingSubstansvärderingKassaflödesvärderingAffärsplanen som fungerarVarför affärsplan?Mall för affärsplanKonkreta tips angående affärsplan …..och mycket mer.

Det är lättare än du tror - med hjälp av Driva Egets mall. En budget är ett sätt att skaffa sig en överblick kring företagets ekonomi - och göra en plan för framtiden.

Saldosystem bildades 1987 av Peter Reivall och har sedan dess utbildat företagare och studenter i bokföring och ekonomi. Regeringens krispaket skiter i alla småföretagare? Kategori: Nyheter Publicerat den 20 mars 2020. I veckan meddelade regeringen att de ska sjösätta ett krispaket som ska underlätta för alla företag samt minska risken att folk förlorar jobben. Gör en budget Sidan blev senast uppdaterad: 2020-05-27 Genom att göra en budget kan du planera verksamheten bättre.

RELATERADE BÖKOR