Produktionen av pengar : Så bryter vi storbankernas makt

Produktionen av pengar : Så bryter vi storbankernas makt - Ann Pettifor | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ann Pettifor
DIMENSIONERA
10,76 MB
FILNAMN
Produktionen av pengar : Så bryter vi storbankernas makt.pdf
ISBN
4815731853313

BESKRIVNING

I denna tankeväckande och välskrivna bok förklarar Ann Pettifor historiens mest missförstådda uppfinning: penningsystemet. Pettifor visar att demokratiska stater både kan och bör återta kontrollen över produktionen av pengar och reglera finanssektorns aktiviteter så att den tjänar samhällets intressen.Produktionen av pengar granskar också de reformer som förespråkas av den växande penningreformrörelsen, som gröna kvantitativa lättnader och helikopterpengar . Pettifor argumenterar övertygande för bokens hoppfulla budskap: i ett rationellt organiserat penning- och kreditväsende kan brist på pengar aldrig stå i vägen för de investeringar som krävs för att skapa ett hållbart och rättvist samhälle. Ann Pettifor är ekonom och direktör för Policy Research in Macroeconomics (PRIME) och sedan 2015 ekonomisk rådgivare till det brittiska Labourpartiet. Hon är mest känd för att ha förutsett den globala finanskrisen i flera artiklar och i boken The Coming First World Debt Crisis. Hon är även medlem i New Deal Group, en grupp ekonomer som i juli 2008 lanserade ett upprop för att möta finanskrisen med stora investeringar i en klimatomställning.Med förord av Markus Kallifatides, docent vid Handelshögskolan i Stockholm. 

Information om våra kakor. Jag förstår Produktionen av pengar : Så bryter vi storbankernas makt.

Författare: ... Pettifor visar att demokratiska stater både kan och bör återta kontrollen över produktionen av pengar och reglera finanssektorns aktiviteter så att den tjänar samhällets intressen. så bryter vi storbankernas makt av Ann Pettifor Per Björklund ( Bok ) 2019, Svenska, För vuxna Ämne: Pengar, Penningväsen, Banker, Social förändring, Produktionen av pengar: Så bryter vi storbankernas makt (Häftad) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 7 butiker SPARA på ditt inköp nu! 2019, Häftad.

RELATERADE BÖKOR