Fordringsrätt : en lärobok

Fordringsrätt : en lärobok - Torbjörn Ingvarsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Torbjörn Ingvarsson
DIMENSIONERA
7,73 MB
FILNAMN
Fordringsrätt : en lärobok.pdf
ISBN
7471318272031

BESKRIVNING

Denna bok är en grundläggande framställning av fordringsrätten. Den vänder sig i första hand till juridikstuderande eller studenter på andra utbildningar som möter fordringsrätten för första gången, men innehåller även en hel del som kan vara till stöd för praktiskt verksamma jurister i deras arbete.Boken behandlar bland annat fordringars uppkomst och upphörande, betalningar och kontantlösa betalningar, regressrätt, preskription, borgen, obehörig vinst, misstagsbetalning, tjänster utan uppdrag och skuldebrevsrätt. Centrala principer och begrepp exemplifieras med rättsfall, och de ofta komplicerade relationerna mellan parterna i ett fordringsförhållande åskådliggörs med ett flertal kommenterade skisser.

Boken går förhållandevis djupt för att vara en grundläggande lärobok, samtidigt som författarna lagt ner mycket arbete på att anpassa texten till modernt språkbruk. Förord Denna bok är i första hand avsedd att vara en inledande lärobok i skuldebrevsrätt och allmän fordringsrätt m.m. Med skuldebrevsrätt avses då primärt studiet av skuldebrevslagen. Svensk juridik är en grundläggande lärobok i juridik där författarna på ett modernt, pedagogiskt och överskådligt sätt beskriver stora delar av det svenska rättssystemet.

Avsnittet kredit- och exekutionsrätt behandlar kreditavtalet, säkerhet för kredit samt indrivning av fordringar via såväl specialexekution (utmätning, införsel etc.) som generalexekution (konkurs, ackord). Sakrätt i en annan mening är själva de förmögensrättsliga rättigheterna som har visst skydd mot tredje ... Inbunden, 1986.

RELATERADE BÖKOR