Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och testning

Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och testning - Malin Lindelöw | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Malin Lindelöw
DIMENSIONERA
9,35 MB
FILNAMN
Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och testning.pdf
ISBN
8651418666329

BESKRIVNING

I dagens tjänstesamhälle är människor inte bara vår främsta tillgång, för många organisationer är de den enda tillgången. Det ställer stora krav på våra organisationer när det gäller att välja ut rätt medarbetare och hitta sätt att utveckla dem. Förmågan att göra rätt bedömningar och utvärdera både organisationens behov och individens förutsättningar ligger till grund för att veta vem som passar i en viss funktion och vem som har förutsättningarna att utvecklas och ta nya roller. Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och arbetspsykologisk testning ger en översikt över rekryteringens alla faser och förklarar hur man effektivt kan arbeta med dem för att fatta väl underbyggda beslut som gagnar alla parter. Området är omdiskuterat och kvaliteten på instrument och tjänster varierar. Vilken är då den effektivaste metoden att arbeta med rekrytering? Hur bör man lägga upp en anställningsintervju? Hur vet man om ett test är bra? Och vad kan man egentligen förvänta sig av testanvändning? Författarna presenterar ingen lista över godkända tester utan vill ge den vetenskapliga grunden till rekrytering, intervjuteknik och psykologisk testning. Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och arbetspsykologisk testning riktar sig till alla som arbetar med personalfrågor, där rekrytering, introduktion av nya medarbetare och utveckling av dem som redan är aktiva på arbetsplatsen är ett viktigt inslag. Den passar också bra som kursbok på olika utbildningar inom personal- och arbetslivsområdet. Malin Lindelöw Danielsson har en grundexamen i socialpsykologi, är utbildad psykoterapeut och har doktorerat i psykologi vid Institute of Psychiatry i London. Hon har varit verksam som forskare bl a vid Karolinska Institutet i Stockholm. Sedan fem år tillbaka arbetar hon som konsult och föreläsare i näringslivet med rekrytering, testning och urval som specialitet.

Vår egen kandidatupplevelse ligger på 72 i NPS-värde för intervjuer och -6 för "nej tack" - långt över genomsnittet. Snittvärdet för intervjuer generellt ligger på 62 globalt, och snittvärdet för avslag i rekryterings- och bemanningsbranschen ligger på -21. Kompetensbaserad intervjuteknik Fler och fler företag använder sig av Kompetensbaserad intervjuteknik och STAR-modellen.

Metoden bygger på ett antagande om att kompetenser är verkliga fenomen som kan brytas ner till beteenden som kan observeras och mätas. Mer information om kompetensbaserad rekrytering. Vill du veta mer om kompetensbaserad rekrytering och hur du kan jobba med det för ännu bättre rekryteringar? Ladda ner vår guide för kompetensbaserad rekrytering.

RELATERADE BÖKOR