I skärningspunkten mellan juridik och politik : nio rättsfall

I skärningspunkten mellan juridik och politik : nio rättsfall - Sten Geer | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sten Geer
DIMENSIONERA
10,22 MB
FILNAMN
I skärningspunkten mellan juridik och politik : nio rättsfall.pdf
ISBN
1922377944581

BESKRIVNING

Denna bok handlar om nio mycket olika rättsfall, där advokat Sten De Geer företrätt klienter som utsatts för allvarliga kränkningar av sina mänskliga rättigheter. Den kan kanske tjäna som inspiration för några ungdomar att välja att bli humanjurister och rättsligt driva fall där klientens grundläggande rättigheter kränkts. Berättelserna fokuserar på människorna bakom rättsfallen och hur Sten De Geer bedrev advokatarbetet både i och utanför rättssalarna. Det är ett stycke juridisk samtidshistoria, berättad utan pekpinnar eller alltför många paragrafer eller invecklade juridiska resonemang. Boken riktar sig i första hand till allmänheten. Sten De Geer har arbetat som advokat sedan början av 1980-talet efter att några år ha varit anställd som förbundsjurist på LO-Rättsskydd. I sin verksamhet har han främst specialiserat sig på migrationsrätt och arbetsrätt. I det första svenska valet till EU-parlamentet kandiderade Sten De Geer för vänsterpartiet som ende förespråkare för fortsatt svenskt EU-medlemskap.

Författnings- och rättsfallssamling i familjerätt : 2018/19 / Pernilla Leviner, Chris Lau ... mötet mellan forskning och praktik / Peter Lindström & Ulf Sempert, red.

Home; Barnböcker; Deckare & kriminalromaner; Faktaböcker Etik, juridik och politik - Advokatsamfundet Artiklar som i IDG:s ordlista helt eller delvis handlar om rättsfall (länk) och skandaler (länk). Det är en underavdelning till kategorin juridik (länk). I skärningspunkten mellan effektivitets- och representativitetskraven...

RELATERADE BÖKOR