Organisationsmetaforer

Organisationsmetaforer - Gareth Morgan | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gareth Morgan
DIMENSIONERA
4,11 MB
FILNAMN
Organisationsmetaforer.pdf
ISBN
6829829101340

BESKRIVNING

Denna bok utforskar och utvecklar konsten att ”läsa” och förstå olika organisationer och det som sker i dem. Bokens diskussioner grundar sig på en enkel premiss, nämligen att alla teorier om ledarskap och organisation bygger på outtalade bilder eller metaforer som får oss att se, förstå och hantera organisationer på olika sätt.Vi brukar betrakta begreppet ”metafor” som något vi tar till för att förgylla och levandegöra våra samtal med, men begreppets betydelse går betydligt djupare. Användningen av metaforer innebär ett sätt att tänka och ett sätt att uppfatta människor som genomsyrar hela vår världsbild och livssyn. Forskningen inom flera områden har t.ex. visat att metaforer utövar ett stort inflytande på vetenskapen, vårt språk, vårt tänkande och hur vi uttrycker oss i vardagslag.Organisationsmetaforer vänder sig till alla som är intresserade av organisation och ledarskapsfrågor.

| Adlibris Organisationsteori avser läran om organisationer.Det innefattar en eller flera av följande: att beskriva organisationer; att förklara organisationer eller delar därav (framväxt, utbredning, förändring, funktion, etcetera) Organisationsmetaforer vänder sig till alla som är intresserade av organisation och ledarskapsfrågor. Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt. Metaforer for organisationer og strategier for organisationsændring (Metaphors of organizations and strategies for organizational change) Opgaveløser: Thomas Lynggaard Germann Vejleder: Peter Beyer, Ph.D.

övers.Organisationsmetaforer, 1999) är en bred översikt över olika sätt att betrakta en organisation, och framställningen vilar på en viss fundamental premiss: Organisationer kan förstås med bildspråk.Morgan beskriver metaforen som ett sätt att tänka och erfara; varje liknelse påverkar vår världsbild. Att förstå organisationen. Den kanadensiske forskaren och professorn Gareth Morgan diskuterar i boken Organisationsmetaforer olika sätt att uppfatta en organisation..

RELATERADE BÖKOR