God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning

God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning - Jan Wallgren, Lars Holmgård | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Wallgren, Lars Holmgård
DIMENSIONERA
6,96 MB
FILNAMN
God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning.pdf
ISBN
2394122986973

BESKRIVNING

Vid tingsrätter handläggs ett stort antal ärenden om god man, förvaltare och förmyndare. Detta är den första samlade framställningen av de processuella och materiella reglerna.I "God man, förvaltare och förmyndare" ges svar på de frågor som brukar dyka upp vid domstolarnas handläggning. Exempel på sådana frågor är när den hjälpbehövandes behov bör tillgodoses på ett mindre ingripande sätt än genom godmanskap, vilka slutsatser som ska dras av ett läkarintyg samt när ett ärende är tvistigt och därför inte får handläggas av en notarie.Boken vänder sig till alla som i tingsrätt och hovrätt handlägger ärenden om god man, förvaltare och förmyndare. Även personer utanför domstolarna har utbyte av boken.

4 § FB och förvaltare enligt 11 kap. Den som behöver hjälp med att bevaka sin rätt eller förvalta sin egendom kan få en god man eller förvaltare förordnad av tingsrätten. Den som har fått en förvaltare förordnad saknar egen rättslig handlingsförmåga medan den som har en god man har kvar sin rättsliga handlingsförmåga och har full förfoganderätt över sina bankkonton. God man, förvaltare och förmyndare: domstolarnas handläggning (Häftad, 2015) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 1 butiker SPARA på ditt inköp nu! God man, förvaltare och förmyndare : Domstolarnas handläggning - Häftad.

Om en person på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande behöver hjälp med att exempelvis förvalta sin egendom eller sörja för sin person ska domstolen, om det behövs, besluta om godmanskap (11 kap. 4 §).

RELATERADE BÖKOR