Historiska rättskällor i konflikt : en introduktion i rättshistoria

Historiska rättskällor i konflikt : en introduktion i rättshistoria - Kjell Å. Modéer | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kjell Å. Modéer
DIMENSIONERA
11,50 MB
FILNAMN
Historiska rättskällor i konflikt : en introduktion i rättshistoria.pdf
ISBN
1321445331520

BESKRIVNING

Rättskällor är juristernas arbetsredskap för att lösa rättsliga konflikter och problem. Detta arbete handlar om de lagar och förordningar samt den rättstillämpning och rättsvetenskap som juristerna använt från medeltiden och fram till våra dagar.Denna introduktion i rättshistoria inleds med några problematiserande perspektiv, som vill visa att rätten ständigt förändras i konflikt. Rättsliga reformer har både vinnare och förlorare. Och inte sällan står förloraren som vinnare i en förändrad kulturell kontext. Under vissa perioder är juristerna "romantiker" och använder sig av historien som argument, under andra är de "realister" och fokuserar på "gällande rätt" och ser lagen som ett styrinstrument för moderna reformer.De svenska rättskällorna sätts in i ett europeiskt perspektiv och visar hur de har tillkommit vid tre nationella institutioner: Universitet, parlament och domstolar.Framställningen visar att den svenska rätten är en del av en europeisk rättsutveckling och att de svenska juristerna förhållit sig till europeiskt juridiskt tankegods och rättsliga lösningar.Kjell Å Modéer är seniorprofessor i rättshistoria vid Lunds universitet.

... Rättshistoria som senmodern rättsvetenskap : ... (2010) Historiska rättskällor i konflikt: en introduktion i rättshistoria Santérus, 227 sidor Peczenik, Aleksander (1995) Juridikens teori och metod.

m.fl. Gå till mobilversionen av bokus.com Fri frakt Historiska rättskällor i konflikt.

RELATERADE BÖKOR