Köp rätt bostadsrätt

Köp rätt bostadsrätt - Mikael Goldstein | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mikael Goldstein
DIMENSIONERA
3,14 MB
FILNAMN
Köp rätt bostadsrätt.pdf
ISBN
2645914244051

BESKRIVNING

Det finns många egenskaper som du som konsument bör undersöka i samband med ett lägenhetsköp. Det räcker inte med att titta på nyckeltal som avgift till föreningen, föreningens belåning och om det blir någon avgiftshöjning. Genom att följa råden undviker du de största riskerna i samband med lägenhetsköpet, eftersom du även blir delaktig i föreningens ekonomi, som kan vara såväl bra som dålig. Med nya nyckeltal går det att beräkna hur stora tillgångar som medföljer lägenhetsköpet, om det föreligger risk för kollektivt kapitaltillskott, samt möjlighet att grafiskt jämföra olika föreningars ekonomi.

Enligt lagen har man bara laglig rätt att äga en bostadsrätt tillsammans om man är gifta eller varaktigt sammanboende. Vid köp av lös egendom omfattas köparen av samma undersökningsplikt fast bara om köparen faktiskt undersökt bostadsrätten eller om säljaren uppmanat köparen att undersöka. Säljarens rätt att avhjälpa felet.

I folkmun tror de flesta att bostadsrätten är samma sak som själva bostaden. Vid köp av en bostadsrätt och annan lös egendom gäller köplagen och konsumentköplagen istället för Jordabalken som styr vid köp/sälj av fast egendom. Felansvaret vid köp av lös egendom regleras i Köplagen §§ 17-20, som i första hand tar sikte på varor och tjänster och ger dålig vägledning vid köp av bostadsrätt.

RELATERADE BÖKOR