Yttrandefrihetsgrundlagarna : yttrandefrihetens gränser efter 2019 års grundlagsreform

Yttrandefrihetsgrundlagarna : yttrandefrihetens gränser efter 2019 års grundlagsreform - Hans-Gunnar Axberger | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hans-Gunnar Axberger
DIMENSIONERA
8,71 MB
FILNAMN
Yttrandefrihetsgrundlagarna : yttrandefrihetens gränser efter 2019 års grundlagsreform.pdf
ISBN
2507567011852

BESKRIVNING

Yttrandefriheten har en unik ställning i den svenska konstitutionen. Två grundlagar, TF och YGL, ger ett detaljerat skydd inte bara för tryck och radio/tv-sändningar utan också för internetbaserade medier. Bägge lagarna har gjorts om 2019. Yttrandefrihetsgrundlagarna beskriver yttrandefrihetens gränser utifrån dessa nya förutsättningar. Centrala kapitel handlar om när grundlagarna gäller, vem som ansvarar för medieinnehåll, censurförbud, etableringsfrihet, meddelarskydd, det unika jurysystemet, ärekränkningsbestämmelserna, skyddet för privatlivet m.m. Konfliktytorna mot europarätten diskuteras. Yttrandefriheten utanför TF och YGL behandlas i ett särskilt kapitel, som bland annat tar upp kränkningar på internet.Förutom att vara en lärobok är Yttrandefrihetsgrundlagarna en rättskälla för både praktiker och teoretiker. Boken vänder sig till jurister, statsvetare, publicister och alla andra som har intresse av varför Sverige har ett så starkt rättsskydd för yttrandefriheten och vill veta hur reglerna fungerar.

Bägge lagarna har gjorts om 2019. Yttrandefrihetsgrundlagarna beskriver yttrandefrihetens gränser utifrån dessa ny uppl.

Och var så säker: det kommer mera. Etsitkö vauvakirjaa, isovanhempien kirjaa, muistojen kirjaa? Laita muistot talteen. Kaikki ihanat täytettävät kirjat Suomalaisesta Kirjakaupasta! Tai nappaa mukaasi viimeisimmät ennätykset ja täydennä yleistietoasi. Sveriges grundlagar är de fyra grundlagar som reglerar Sveriges statsskick.Dessa grundlagar är regeringsformen (RF), tryckfrihetsförordningen (TF), yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) och successionsordningen (SO).

RELATERADE BÖKOR