Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning

Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten  : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning - Tomas Törnqvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tomas Törnqvist
DIMENSIONERA
8,47 MB
FILNAMN
Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning.pdf
ISBN
2962518795975

BESKRIVNING

Den här boken är en utveckling av Socialtjänstens familjerätt, som utkom 2009. Mycket har hänt sedan dess. Boken har därför omarbetats och blivit utförligare; kapitel har tillkommit och andra har tagits bort. Det är orsaken till den nya titeln – Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten.Fortfarande beskrivs socialtjänstens familjerättsliga uppgifter, omkring femtio till antalet, utifrån lagstiftningen samt vissa kärnpunkter när det gäller handläggningen av dem. Nämnas kan uppgifter som att fastställa faderskap, lämna medgivande vid adoption samt att på domstolens uppdrag genomföra vårdnadsutredningar. Vidare ska socialtjänsten erbjuda föräldrar samarbetssamtal, godkänna deras avtal om vårdnad, boende och umgänge, fatta beslut om åtgärd vid gemensam vårdnad, medverka som stöd vid barns umgänge, ge socialnämnden ett underlag vid vårdnadsöverflyttningar samt yttra sig till andra myndigheter, med mera.Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten riktar sig till dem som vill få en översiktlig beskrivning av socialtjänstens uppgifter och handläggning; den är således ingen handbok för hur uppgifterna ska utföras. Boken kan användas i utbildningen av blivande socionomer, jurister och socialpsykologer. Men även andra yrkesgrupper, som samverkar med socialtjänsten, kan genom boken få en ökad kännedom om socialtjänstens familjerättsliga arbete.

Populära böcker av Tomas Törnqvist är Omedelbart omhändertagande av barn och unga, Socialtjänstens insatser för barn och unga : en introduktion och Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning. Den här boken är en utveckling av Socialtjänstens familjerätt, som utkom 2009. Mycket har hänt sedan dess.

Det gäller också skyldigheten att dokumentera genomförandet av beslut om individuellt behovsprövade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL), lagen med särskilda bestäm-melser om vård av unga (LVU), lagen om vård av missbrukare i vissa Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning | 1:a upplagan Av Tomas Törnqvist Pris fr. 309 kr Socialtjänstens familjerätt : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning | Tomas Törnqvist | ISBN: 9789139110859 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Allt om författaren Tomas Törnqvist.

RELATERADE BÖKOR