Nya affärer : värdebaserad försäljning 4.0

Nya affärer : värdebaserad försäljning 4.0 - Bengt Gejrot | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bengt Gejrot
DIMENSIONERA
9,11 MB
FILNAMN
Nya affärer : värdebaserad försäljning 4.0.pdf
ISBN
6260668479433

BESKRIVNING

Verktyg för en värdebaserad försäljningsprocess Dagens informationssamhälle skapar helt nya förutsättningar för mötet mellan leverantör och kund. För första gången är kunden nästan lika välinformerad som du om ditt erbjudande. Det betyder att ditt säljarbete måste styras utifrån en genuin vilja att göra din kund mer framgångsrik. Framgång förutsätter kunskap om vilket värde dina produkter och tjänster skapar för kunden och inte minst hur du ur kundens synvinkel skiljer dig från konkurrenterna. Om inte kunden upplever ett värde i mötet med dig kommer webben förr eller senare att helt ta över din säljprocess. Den här boken ger dig en bättre förståelse för dagens affärslandskap och visar hur du måste tänka och agera för att skapa nya affärer. Du får kunskap och tips för att etablera en modern, värdebaserad försäljningsprocess och verktyg för att utmana dig själv, och därmed även kunden, att bli mer framgångsrik. BENGT GEJROT är en av Skandinaviens främsta föreläsare och utbildare inom försäljning. Med över 30 års säljerfarenhet, varav 15 från olika ledande positioner, besitter han djupa kunskaper inom säljutveckling. Bengt arbetar internationellt och har föreläst i 30 länder på fem kontinenter. "Vilken bra och framför allt praktisk bok! Rekommenderar den till alla som vill skapa modern värdebaserad försäljning. (Harald Burgstaller, GM Northern Europe Forbo Flooring) "Bengt Gejrot har lyckats sätta ord på det du inte hinner tänka. Fantastiskt användbart!" (Simon Levén, Group Manager ALTEN Sweden AB) "Utmärkt och energivande bok som gett mig många direkt användbara tips och metoder! Anders Schreiber, Specialistsäljare Atea)

Läsaren får kunskap och tips för att etablera en modern, värdebaserad försäljningsprocess och verktyg för att utmana sig själv. — Säljare ... Bengt är författare till böckerna "Att sälja kunskap och förtroende" (EQP Förlag 2012) och "Nya affärer - värdebaserad försäljning 4.0" (Roos & Tegner 2017).

Steg för steg får du kunskap och tips för att etablera en modern, värdebaserad försäljningsprocess, och verktyg för att utmana dig själv, och därmed även kunden, att bli mer framgångsrik. Bengt arbetar internationellt (på svenska och engelska) och har föreläst i 30 olika länder på fem kontinenter. Han har även skrivit boken Försäljning - Att sälja kunskap och förtroende (2012) och har nu släppt boken Nya affärer Värdebaserad försäljning 4.0 som har mottagits mycket väl. Värdebaserad försäljning 4.0 Om du vill komma i kontakt med Bengt och diskutera modellen eller för en utbildning, så når du honom på kontaktuppgifterna nedan: [email protected] 073-3100840 www.eqp.se /Mattias P.S.

RELATERADE BÖKOR