Chefsliv - Det ska fan vara chef

Chefsliv - Det ska fan vara chef - Stefan Sveningsson, Mats Alvesson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefan Sveningsson, Mats Alvesson
DIMENSIONERA
11,41 MB
FILNAMN
Chefsliv - Det ska fan vara chef.pdf
ISBN
5683459028441

BESKRIVNING

Vad rör sig i huvudet på en chef och vad handlar chefsliv om i moderna organisationer?I boken gestaltas modernt chefskap utifrån hur chefer själva tänker och tycker om chefsarbetet. Vad är det som lockar med att vara chef? Vilka är fallgroparna och utmaningarna som ofta gör chefsjobbet problematiskt? Hur utvecklar och behåller man identitet och självkänsla? Boken beskriver att det inte alltid är lätt att få ihop en stabil självbild med omgivningens krav och förväntningar. Motstridiga och ibland orealistiska ideal om hur man bör vara som chef förenklar inte alltid tillvaron. Boken ger inträngande skildringar av chefsliv genom att på nära håll följa ett antal chefer. Hur ser man på sig själv och vilka förväntningar hade man när man påbörjade chefslivet? Hur förhåller man sig till motsägelsefulla ideal, krav och förväntningar? Och vad händer med självbild och chefsliv när man tampas med besvär och dilemman som det är svårt att finna enkla lösningar på? Vad händer när man hyser tvivel och osäkerhet  om man är rätt för jobbet? Eller om omgivningen hyser sådana tvivel. Är chefslivet då vägen till det självförverkligande och det goda ledarskapsutövande som man hoppats på? Boken tar upp chefslivets dilemman och motsägelsefullhet samt chefers identitetsmässiga och praktiska strategier för att hantera dessa.  Boken riktar sig till alla med ett intresse för chefskap, ledarskap och identitetsfrågor i modernt arbetsliv.

Utan att det kostar dig något extra. Han har bland annat publicerat Chefsliv -det ska fan vara chef (Studentlitteratur, 2014) och Ledarskap (Liber, 2010), båda med Mats Alvesson. Produktinfo.

... Chefsliv 2017, med hjälp av Novus, vilket DN har skrivit om.

RELATERADE BÖKOR