Medbestämmandelagen : en kommentar

Medbestämmandelagen : en kommentar - Örjan Edström | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Örjan Edström
DIMENSIONERA
9,11 MB
FILNAMN
Medbestämmandelagen : en kommentar.pdf
ISBN
6909002997729

BESKRIVNING

Medbestämmandelagen – en kommentar behandlar MBL:s regler paragraf för paragraf.Boken vänder sig till såväl praktikern som den som söker fördjupning inom ämnet.Kommentaren behandlar MBL:s regler om förhandlingar, kollektivavtal, medbestämmande, stridsåtgärder, medling och tvistelösning m.m. Rättsläget redogörs för med hänvisningar till lagens förarbeten, litteraturen och ett stort antal rättsfall. Olika tolknings- och tillämpningsproblem klaras ut. Dessutom berörs viktigare kollektivavtal på området.I anslutning till MBL:s regler behandlas även MBL:s tillämpning på den offentliga sektorn och den inverkan som främst EU-rätten och Europakonventionen har på tillämpningen av MBL.I slutet av boken finns ett sak- och rättsfallsregister samt hänvisningar till litteratur på området.

OAI: oai:DiVA.org:su-159384 DiVA, id: diva2:1242558. Available from: 2018-08-28 Created: 2018-08-28 Last updated: 2018-10-19 Bibliographically approved.

De vägledande domarna kom på 1980-talet, sedan har det inte varit så många som handlar om mbl:s tillämpning på senare ... I en medbestämmandeförhandling har arbetsgivaren ensidig beslutsrätt i frågan. Om man inte kommer överens i en medbestämmandeförhandling står det i princip arbetsgivaren fritt att fatta sitt beslut enligt det denne redovisat i förhandlingen.

RELATERADE BÖKOR