Behovsanpassat ledarskap : att skapa förutsättningar för motivation, prestation och välbefinnande

Behovsanpassat ledarskap : att skapa förutsättningar för motivation, prestation och välbefinnande - Stefan Söderfjell | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefan Söderfjell
DIMENSIONERA
5,79 MB
FILNAMN
Behovsanpassat ledarskap : att skapa förutsättningar för motivation, prestation och välbefinnande.pdf
ISBN
6798105252764

BESKRIVNING

Det är, för de allra flesta, ganska självklart att människor som är motiverade till sitt arbete i regel både trivs och presterar bättre än de som inte är motiverade. En av ledarskapets viktigaste uppgifter är således att skapa förutsättningar för att individer ska kunna utveckla en sund motivation till sitt arbete och sina arbetsuppgifter. För att detta ska vara möjligt måste den enskilde ledaren förstå de tre grundläggande psykologiska behoven som människor har, nämligen att känna autonomi, kompetens och samhörighet. Denna bok beskriver hur man som ledare kan anpassa sitt eget beteende för att möta dessa behov hos andra. Boken vänder sig till alla som på ett eller annat sätt utövar ledarskap eller har ett intresse av detta och av ledarskapets betydelse för att främja motivation hos andra.Stefan Söderfjäll, Fil. Dr i psykologi, är forskare, föreläsare och organisationskonsult. Han är en av Ledarskapscentrums grundare och har tidigare författat boken Ledarskapets 5 utmaningar.

Han är också författare till boken Behovsanpassat ledarskap: att skapa förutsättningar för motivation, prestation och välbefinnande. Skapa förutsättningar för elevers motivation, prestation och välbefinnande. ...

Han har i en dialog med Edward L Deci, som bedrivit framgångsrik forskning på mänsklig motivation, fått förklarat en syn som många människor har idag. Vi behöver mäta våra behov för att förstå oss själva. Beskrivningen av "Behovsanpassat ledarskap" definieras som att skapa förutsättningar för motivation, prestation och välbefinnande och hur du som ledare kan anpassa ditt eget beteende för att möta mottagarens behov. Vår ledarskapsfilosofi utgår från transformerande ledarskap, som syftar till att frigöra handlingskraft genom att stödja människors inre motivation och engagemang.

RELATERADE BÖKOR