Överskuldsättning och skuldrådgivning i socialtjänsten

Överskuldsättning och skuldrådgivning i socialtjänsten - Ann-Sofie Henrikson, Torbjörn Ingvarsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ann-Sofie Henrikson, Torbjörn Ingvarsson
DIMENSIONERA
6,44 MB
FILNAMN
Överskuldsättning och skuldrådgivning i socialtjänsten.pdf
ISBN
7520999473143

BESKRIVNING

Den som är allvarligt skuldsatt kan behöva hjälp med många saker, och tidiga stödinsatser är viktiga. Överskuldsättning är inte ett problem bara för den enskilde, utan påverkar ofta den överskuldsattes familj och närstående negativt. Det är även ett samhällsproblem. Juridiken är ett av de verktyg som behövs för att kunna ge bra stöd till en överskuldsatt person. Den här boken vänder sig till både studenter och redan yrkesverksamma som möter allvarligt skuldsatta personer.I boken ges först en kort introduktion till fordringsrätten, bland annat hur skulder kan uppkomma och när de ska betalas. Därefter behandlas bland annat konsumentkrediter och snabblån, reglerna om betalningspåminnelser och inkasso och hur Kronofogden hanterar ett krav. Möjligheten att behålla bostaden är ofta mycket viktig och därför behandlas reglerna om vräkning ingående. I boken beskrivs också både när skuldsanering kan ske och vad det innebär att få en skuldsanering beviljad.

Hur mycket kostar överskuldsättning i form av ohälsa och frånvaro från arbetsmarknaden? 2. Har regeringens åtgärder inom skuldsanering varit effektiva i bemärkelsen att antalet beviljade ansökningar utvecklats tillfredsställande i förhållande till syftet med skuldsaneringslagen? Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom torbjörn ingvarsson Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

Överskuldsättning är inte ett problem bara för den enskilde, utan påverkar ofta den överskuldsattes familj och närstående negativt. 2019, Häftad. Köp boken Överskuldsättning och skuldrådgivning i socialtjänsten hos oss! European Journal of Social Work.

RELATERADE BÖKOR