Nationalekonomi i ett nötskal - paket - Mikroekonomi i ett nötskal & Makroekonomi i ett nötskal

Nationalekonomi i ett nötskal - paket - Mikroekonomi i ett nötskal & Makroekonomi i ett nötskal - Hans Svanberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hans Svanberg
DIMENSIONERA
12,1 MB
FILNAMN
Nationalekonomi i ett nötskal - paket - Mikroekonomi i ett nötskal & Makroekonomi i ett nötskal.pdf
ISBN
7520026628080

BESKRIVNING

Mikroekonomi i ett nötskal Syftet med denna bok är att presentera mikroekonomisk teori i kortfattad och översiktlig form, dock utan att göra avkall på användningen av modeller som verktyg för en fördjupad förståelse. Modellerna utvecklas steg för steg, och hur de fungerar förklaras ingående. Däremot är användningen av formler begränsad till ett minimum. Makroekonomi i ett nötskal Syftet med denna bok är att presentera makroekonomins grunder i kortfattad form, med en tydlig och transparent struktur – dessutom med en förankring i svenska förhållanden. Målet är ändå att boken ska vara uttömmande – läsaren ska inte lämnas med beskedet att ”det bara är så”.

Kan därför räkna ut A:s jämviktskvantitet utan att blanda in B. B däremot är beroende av A, så vi kan sedan sätta in A:s jämviktskvantitet i B:s efterfrågefunktion för att se hur mycket B vill producera. Vid ett ökat Y skulle vi få en ökad efterfrågan på pengar på penningmarknaden, och Md-kurvan skulle förskjutas år höger, och likaså LM-kurvan.

dynamiskt spel eftersom företagen agerar sekventiellt (i flera drag). Exempel: Fungerar som Cournot, fast A.s efterfrågan är inte beroende av B.

RELATERADE BÖKOR