Miljöekonomi

Miljöekonomi - Runar Brännlund, Bengt Kriström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Runar Brännlund, Bengt Kriström
DIMENSIONERA
11,78 MB
FILNAMN
Miljöekonomi.pdf
ISBN
7021443686682

BESKRIVNING

Miljöekonomi behandlar de vanligaste frågeställningarna inom ämnet. Inledningsvis ges en översiktlig bild av ämnets framväxt och varför miljöekonomi är viktigt. Därefter behandlas resursfördelningsproblemet när det förekommer avvikelser från den perfekta marknadsekonomin i form av externa effekter och kollektiva varor. Boken behandlar och analyserar aktuella begrepp som ”grön BNP” och ”grön skatteväxling”. Vidare behandlas metodiken för att värdera miljöresurser i monetära termer, valet av styrmedel i miljöpolitiken, samt sambandet mellan miljö och ekonomisk tillväxt. Andra frågeställningar som behandlas är svårig­heterna med internationella avtal på miljöområdet samt de problem som kan uppstå för ett litet land som Sverige att föra en självständig miljöpolitik. I den andra upplagan har bland annat ett kapitel om klimatpolitik tillkommit och ett avsnitt om energieffektivisering. Vidare har nya exempel lagts till, data uppdaterats och hela texten bearbetats. Boken innehåller också exempel på hur läsaren kan replikera forskningsresultat via det fritt tillgängliga statistikpaketet R.Boken vänder sig till en bred grupp av läsare. Utvalda delar av boken passar till en kortare introduktionskurs i miljöekonomi utan några speciella förkunskapskrav. Boken kan även användas på fördjupningskurser i miljöekonomi och ger möjlighet till djuplodande analys av problemställningarna, vilket kräver förkunskaper i nationalekonomi.Andra upplagan

Sedan september 2016 ingår vi i den globala organisationen Anthesis Group. Vi har kontor i Stockholm och Göteborg men åtar oss uppdrag inom hela Sverige och internationellt. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom miljöekonomi Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

Vi har kontor i Stockholm och Göteborg men åtar oss uppdrag inom hela Sverige och internationellt. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom miljöekonomi Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR