Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer

Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer - Torkel Gregow | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Torkel Gregow
DIMENSIONERA
6,27 MB
FILNAMN
Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer.pdf
ISBN
3527648079245

BESKRIVNING

Bestämmelser om preskription och preklusion av fordringar finns i två lagar från år 1981, preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer. Vad som gäller om preskription av fordringar är av betydelse för alla som har en fordran eller en skuld, medan preklusion efter kallelse på okända borgenärer främst är av intresse för bolag och andra juridiska personer som ska likvideras men även i vissa familjerättsliga situationer.Boken innehåller en systematisk framställning av regleringen om preskription av fordringar med redogörelse för alla de frågor som kan uppkomma; en stor mängd rättsfall redovisas. Det redogörs också närmare för vad lagen om kallelse på okända borgenärer innebär. Lagen reglerar främst förfarandet vid kallelse och verkan av att en okänd borgenär inte anmäler sig.Boken vänder sig närmast till domstolar, advokater och andra som har att bedöma rättsliga frågor på de angivna områdena. Den bör också kunna användas i utbildningen vid universiteten.

Nytt som tas upp och kommenteras är, ... Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer av Torkel Gregow Häftad , Svenska, 2020-02-05 Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer av Torkel Gregow häftad, 2020, Svenska, ISBN 9789139022268 Bestämmelser om preskription och preklusion av fordringar finns i två lagar från år 1981, preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer. Vad som gäller om preskription av fordringar är av betydelse för alla som har en fordran eller en skuld, medan preklusion efter kallelse på okända borgenärer främst är Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer av Torkel Gregow häftad, 2020, Svenska, ISBN 9789139022268 Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer av Torkel Gregow häftad, 2020, Svenska, ISBN 9789139022268 Preskriptionslagen lagen Preskription - Wikipedi .

Preklusion enligt lagen om kallelse på okända borgenärer. Omständigheterna var inte sådana att det var visat att gäldenären känt till att det fanns en fordran. Till Statsrådet och chefen för ekonomi— och .

RELATERADE BÖKOR