Bevisprövning i tvistemål : teori och praktik. Bevis 9

Bevisprövning i tvistemål : teori och praktik. Bevis 9 - Christian Diesen, Magne Strandberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christian Diesen, Magne Strandberg
DIMENSIONERA
12,97 MB
FILNAMN
Bevisprövning i tvistemål : teori och praktik. Bevis 9.pdf
ISBN
1745508409318

BESKRIVNING

Denna bok består av tre delar som behandlar bevisfrågor i dispositiva tvistemål. Den första delen är en översättning av de generella avsnitten i Magne Strandbergs epokgörande norska doktorsavhandling ”Beviskrav i sivile saker”. I belysning av modern filosofi behandlas där vilka teoretiska grunder jurister behöver för att kunna tillägna sig en bevisteori eller utföra en rationell bevisprövning. Det handlar bl.a. om olika sannolikhetsbegrepp och om förhållandet mellan parternas frihet och utredningens robusthet.Den andra delen bygger på en analys av svensk bevispraxis och skisserar en hanterbar metodik för bevisprövningen. Modellen bygger på att domaren i varje enskilt mål analyserar bevisfrågorna i en sekvens som följer bevisteorins byggstenar: åberopsbörda, bevisbörda, utredningsbörda, beviskrav och bevisvärdering.Den tredje delen presenterar kort de NJA-fall rörande bevisprövning i tvistemål som behövs för att kunna bestämma bevisbörda och beviskrav i liknande fall och är tänkt att fungera som en lathund vid den metodiska prövningen.De tidigare delarna i antologiserien BEVIS behandlar bevisning om gärningsmannaskap (1), asyl (2), skattemål (3), skadestånd (4), bevispraxis (5), sexuella övergrepp mot barn (6), förvaltningsmål (7) och migrationsrätt (8).

uppl. Publicerad: Stockholm : Norstedts juridik, 2012 Tillverkad: Vällingby : Elander Sverige Svenska 481 s.

I praktiken innebär det ofta att bevis som tillkommit på ett olagligt sätt inte får ett lika högt så kallad bevisvärde. Från och med nu; ESD Dialogues; Kamrat, spion - Om Sverige i Stasiarkiven; Skräck och avsky i Euroland; Pehr Stenbergs levernesbeskrivning. D.

RELATERADE BÖKOR