Svensk och europeisk marknadsrätt 2 : marknadsföringsrätten

Svensk och europeisk marknadsrätt 2 : marknadsföringsrätten - Ulf Bernitz | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ulf Bernitz
DIMENSIONERA
4,7 MB
FILNAMN
Svensk och europeisk marknadsrätt 2 : marknadsföringsrätten.pdf
ISBN
8266341394006

BESKRIVNING

Denna framställning är en nyskriven lärobok och grundläggande redogörelse marknadsföringsrätten, dvs. den del av marknadsrätten som bygger på den svenska marknadsföringslagen av 2008 och de bakomliggande EU-direktiven på området samt andra anknytande rättsregler om marknadsföring.Tyngdpunkten har lagts på regelverket kring vilseledande reklam, vilseledande efterbildning och kopplingen till unionsrätten. Framställningen lägger särskild vikt vid Marknadsdomstolens praxis och söker också att observera marknadsföringslagens båda huvudändamål, dvs. att skydda konsumenterna och att skydda näringsidkare mot otillbörliga affärsmetoder. Främst observeras praxis enligt den nya lagen som nu varit i kraft i ca fem år.Boken är avsedd både som lärobok och för praktisk tillämpning av markandsföringslagen.

19. 11 Se Bernitz, Ulf, Svensk och europeisk marknadsrätt 2 -Marknadsföringsrätten, s.

Stocke- och KitKat-målen i EU-domstolen samt Snusdose- och Mariestads-målen i hovrätten och MD. Svensk marknadsrätt — etablering ... 295 SEK exkl.

RELATERADE BÖKOR