Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön

Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön - Gunnar Rundgren | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gunnar Rundgren
DIMENSIONERA
11,14 MB
FILNAMN
Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön.pdf
ISBN
7052178603960

BESKRIVNING

VI HAR INVAGGATS i föreställningen att det är vi konsumenter som styr vilken mat vi äter och att vi genom våra val kan påverka hur jordbruket bedrivs. Men i själva verket är det tvärtom våra matvanor och val formas av ett allt mer industriellt jordbruk, av livsmedelsindustrin, handelskedjorna och staten. När vi väljer bland tjugo tusen färggranna matförpackningar på hyllorna har de flesta val redan gjorts. På grund av den ökande konkurrensen och kommersialiseringen av hela jordbruksprocessen har den mångsidiga produktionen, som tidigare var det normala, ersatts av en industriell modell som orsakar stora miljöproblem och sociala problem, både i Sverige och globalt. Jordbrukets viktiga roll i att sköta om stora delar av jordens ekosystem missköts i den rådande modellen och det superrationaliserade jordbruket bidrar mycket lite till landsbygdens utveckling. Vad vi äter och hur vi äter formas också alltmer efter samma modell. Vägen framåt, menar Gunnar Rundgren, är ett ökat lokalt deltagande i matproduktionen, ekologisk läskunnighet och ett nytt samhällskontrakt för jordbruket.

Maten, makten , miljön" av Gunnar Rundgren, Ordfront 2016. Mycket bra om matproduktionens historia.

Författare: ... På grund av den ökande konkurrensen och kommersialiseringen av hela jordbruksprocessen har den mångsidiga produktionen, som tidigare var det normala, ersatts av en industriell modell som orsakar stora miljöproblem och sociala problem, ... DEN STORA ÄTSTÖRNINGEN maten makten och miljön Nu skall jag ge mig in på någonting som jag inte vet om jag klarar av med hedern i behåll, att i en kort text berätta om Gunnar Rundgrens bok " Den stora ätstörningen" som utkom nu i höst. Pris: 191 kr.

RELATERADE BÖKOR