Lagen om ekonomiska föreningar : en kommentar

Lagen om ekonomiska föreningar : en kommentar - Anders Mallmén, Sten Andersson, Bo Thorstorp | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anders Mallmén, Sten Andersson, Bo Thorstorp
DIMENSIONERA
3,66 MB
FILNAMN
Lagen om ekonomiska föreningar : en kommentar.pdf
ISBN
4490578347154

BESKRIVNING

Boken utgör den femte upplagan av en lagkommentar, vars första upplaga kom ut år 1987. Den har nu uppdaterats med hänsyn till att det sedan den 1 juli 2018 gäller en ny lag om ekonomiska föreningar. Den nya lagen bygger i väsentliga avseenden på den tidigare lagen och innefattar därmed de mycket betydelsefulla ändringar i lagregleringen som skedde år 2016, bl.a. avseende föreningsstämma, investerande medlemmar och kapitalskydd. Den nya lagen har en helt ny disposition som ansluter närmare till aktiebolagslagen. Bland de sakliga nyheterna i den nya lagen kan nämnas.· Ändringar i lagens krav på vad en förenings stadgar ska innehålla.· Ändringar i lagens bestämmelser om förutsättningarna för och förfarandet vid likvidation.· Införandet av ett nytt avvecklingsförfarande, s.k. förenklad avveckling.· Förtydligade regler om olika slag av insatser.I den nya upplagan kommenteras den nya lagen, paragraf för paragraf. Liksom tidigare innehåller boken också en samling formulär som visar hur olika slag av föreningsrättsliga dokument kan utformas.

Den nya lagen bygger i väsentliga avseenden på den tidigare lagen och innefattar därmed de mycket betydelsefulla ändringar i lagregleringen som skedde år 2016, bl.a. avseende föreningsstämma, investerande medlemmar och kapitalskydd. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom Lagen om ekonomiska föreningar : En kommentar Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

Den nya lagen bygger i väsentliga avseenden på den tidigare lagen och innefattar därmed de mycket ... E RIK H AGBERGH och S AL. N ISELL.

RELATERADE BÖKOR