Juridikboken för ideella föreningar

Juridikboken för ideella föreningar - Karin Källström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Karin Källström
DIMENSIONERA
4,80 MB
FILNAMN
Juridikboken för ideella föreningar.pdf
ISBN
7057102174960

BESKRIVNING

Juridikboken för ideella föreningar tar upp de juridiska begränsningar och möjligheter föreningen som organisationsform innebär.  Stadgarnas funktion, styrelsens ansvar, juridiska bestämmelser kring ekonomi i ideella föreningar och arbetsrätt är några av de huvudteman som berörs.Eftersom det inte finns en lag för ideella föreningar kan det vara svårt att hålla reda på alla lagar och regler som berör arbetet i föreningen. I Juridikboken vägleds du som föreningsföreträdare på ett lättsamt sätt genom bestämmelser inom olika områden. Skillnaden mellan olika typer av regler förklaras och du ges en rad exempel från fall som avgjorts i domstol.Vilka skyldigheter är kopplade till rollen som styrelseledamot? Varför står föreningens syfte i stadgarna? Vad är skillnaden mellan behörighet och befogenhet vid fullmakt? Varför det är svårt att utöva direktdemokrati i föreningen? Och vad är det egentligen i det svenska föreningslivet som är så provokativt att EU-kommissionen inledde ett överträdelseförfarande mot Sverige år 2008? Den här boken guidar dig och föreningen genom många vanliga och några ovanliga situationer där juridik är inblandad.Juridikboken är framtagen och utgiven av Idealistas Förlag. Författare är Karin Källström som under många år engagerats av att få andra att förstå juridik och hur den påverkar oss i vårt arbete i ideella föreningar.

av Karin Källström (Bok) 2014, Svenska, För vuxna ... För vuxna; ISBN: 978-91-87003-03-5, 91-87003-03-1 : Antal sidor: 143 sidor: Klassifikation: Oeada Qafba-c: Finns på följande bibliotek.

Org.nr 802509-6267 Antagna vid konstituerande möte den 4 juni 2017 och beslutade på extra årsmöte den 24 juli 2017. § 1 Föreningens namn Föreningens namn är Stallebrottet Kulturproduktion Ideell Förening.

RELATERADE BÖKOR