Teknik slår politik

Teknik slår politik - Jan Jörnmark | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Jörnmark
DIMENSIONERA
9,19 MB
FILNAMN
Teknik slår politik.pdf
ISBN
4782835823741

BESKRIVNING

Jan Stenbeck och Olof Stenhammar bröt under 1980-talet sönder barriärer och monopol som ansågs självklara. När decenniet inleddes var marknadsekonomin och äganderätten starkt ifrågasatt. Kapitalmarknaden var hårdreglerad, löntagarfonderna och videoförbud hörde till de största politiska frågorna. Det var i den här omgivningen som de båda männen började bygga nya branscher. Gemensamt för dem var att de hade kunskap om den nya teknik som höll på att skapas i USA, vilket kompletterades med en förmåga att manövrera i en omgivning som ofta var starkt fientlig. Tio år senare hade deras branscher börjat växa fram, men förändringarna skedde i en politisk omgivning som dominerades av konflikter och motstridiga beslut. Brytningen mellan det gamla och det nya skickade i början av 1990-talet in Sverige i en av landets största omställningar någonsin. Det här är historien om hur entreprenöriell verksamhet i gränslandet mellan ny teknik och hårda monopol skapade förutsättningar för en genomgripande omställning av det svenska samhällslivet och ekonomin.

Skickas idag. Köp boken Teknik slår politik av Jan Jörnmark (ISBN 9789197984225) hos Adlibris.

Stäng. Dela artikeln: Slår tekniken fortfarande politiken? Teknik (smartphones) slår politik? Den svenska självbilden är problemet.

RELATERADE BÖKOR