Det svarta blodet : kampen om oljan

Det svarta blodet : kampen om oljan - Kerstin Lundell | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kerstin Lundell
DIMENSIONERA
7,29 MB
FILNAMN
Det svarta blodet : kampen om oljan.pdf
ISBN
8350609933887

BESKRIVNING

År 2010 kom Affärer i blod och olja Lundin Petroleum i Afrika, som väckte stor uppmärksamhet, och Kerstin Lundell belönades med priset Guldspaden. Boken gav upphov till stor irritation hos Lundinbolagen och utrikesminister Carl Bildt, och åklagare Magnus Elving inledde en förundersökning om händelser i södra Sudan »med svensk anknytning«. En utredning som fortfarande pågår.I sin nya bok Det svarta blodet. Kampen om oljan fortsätter Kerstin Lundell sitt borrande i oljebranschen och tar ett större grepp om dess skuggsidor. Bland annat avslöjar hon Lundinsfärens strategier för att hantera en verksamhet som vid minst fyra tillfällen lett till blodig konflikt.Men Lundinbolagen är inte de enda som verkar på oljebranschens skuggsida. I Sverige finns ytterligare ett bolag som försökt sig på en satsning i konfliktzoner.Till det kommer australiensiska, kanadensiska och norska bolag.När vissa jurister och lagstiftare försöker sätta stopp för övergrepp till följd av råvaruutvinning, stöter de på politisktmotstånd från näringslivsvänliga regeringar.Några av oljebolagen finns på båda sidor om gränsen i ett område i Somalia, vilket lett till våldsamma konflikter. Och hur är egentligen oljan inblandad i de senaste händelserna i Mali?

Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips. Kampen om oljan - 100 år i ...

Fri frakt inom Sverige för privatpersoner. År 2010 kom Affärer i blod och olja Lundin Petroleum i Afrika, som väckte stor uppmärksamhet ... I sin nya bok Det svarta blodet.

RELATERADE BÖKOR