Företagets eget kapital - För juristen och ekonomen

Företagets eget kapital - För juristen och ekonomen - Ingrid Arnesdotter | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ingrid Arnesdotter
DIMENSIONERA
9,31 MB
FILNAMN
Företagets eget kapital - För juristen och ekonomen.pdf
ISBN
6554073974295

BESKRIVNING

Jurister och ekonomer som arbetar med finansiering, handel med finansiella instrument, företag i ekonomisk kris, företagsanalys eller skattefrågor förväntas kunna integrera juridiska och ekonomiska synsätt och kunskaper. En förståelse av företeelsen företagets eget kapital är en oumbärlig del av denna färdighet. I denna bok till­handahålls redskap för att uppnå sådan förståelse. Boken tar bland annat upp: • juristers respektive ekonomers sätt att beskriva och förstå det som avbildas i en balansräkning •  hur den rättsliga regleringen av företagets eget kapital samspelar med redovisningsrätten • de ekonomiska effekter som uppnås med hjälp av/blir följden av associationsrättsliga förfaranden, som berör det egna kapitalet • de förändringar av maktbalansen inom företagsägarkretsen som uppnås med hjälp av/blir följden av dessa förfaranden • den juridiska och ekonomiska innebörden av andelar i bolag och kooperativa ekonomiska föreningar • vilka slags rättshandlingar den företar som förvärvar sådana andelar.Företagets eget kapital vänder sig till studenter på jurist- och ekonom­utbildningar och lämpar sig för kurser i associationsrätt, obeståndsrätt, skatterätt, börsrätt, värdepappersrätt, finansiering och extern­redovisning.Boken passar väl, även för praktiker med behov av att kombinera juridik och ekonomi.

364 sider. Ingen tydlig gräns mellan företagets ekonomi och din egen privata ekonomi. Du har personligt ansvar för företaget.

Bundet eget kapital får inte användas för aktieutdelning eller återbäring till ägarna. Enskild firma och handelsbolag har alltid fritt eget kapital ... "Företagets eget kapital : för juristen och ekonomen" af Arnesdotter Ingrid - Hæftet bog (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet).

RELATERADE BÖKOR