Etisk kod för chefer

Etisk kod för chefer - Erica Falkenström | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erica Falkenström
DIMENSIONERA
3,25 MB
FILNAMN
Etisk kod för chefer.pdf
ISBN
5435954347546

BESKRIVNING

Organisationer och verksamheter styrs idag på ett sätt som ger minskat utrymmet för professionell kunskap och erfarenhet. Chefer hamnar i kläm mellan detaljstyrningen och verksamheters behov. Rädslan för att göra fel riskerar att ta överhanden på bekostnad av syftet med verksamheten. Hur kan dessa situationer undvikas? Vad behövs för att etisk kunskap och etiskt ansvar ska få den plats som maktställningen kräver? Vilken etisk kompetens behöver chefer för att nå goda resultat och hög kvalitet?Erica Falkenström belyser hur chefer genom ledarskap och organisering kan bidra till en etiskt målmedveten och handlingskraftig organisationskultur. Chefer behöver kunskap, verktyg och riktlinjer för att kunna agera och ta etiskt ansvar i svåra och konfliktfyllda situationer.Här finns definitioner av centrala begrepp, metoder och exempel som kan användas för diskussion och reflektion. Boken ger användbara redskap och erbjuder ett värdefullt stöd i chefens vardag.Etisk kod för chefer är framtagen av Erica Falkenström på uppdrag av Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening.

Etisk kod för chefer är framtagen av Erica Falkenström på uppdrag av Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening. Den etiska koden togs fram 1992 och har reviderats vid ett antal tillfällen, senast på förbundets fullmäktige 2018. Etisk kod för arbetsterapeuter är ett av förbundets viktigaste dokument.

Den här boken är den första etiska koden i Sverige som särskilt vänder sig till chefer. Boken tar upp etiska problem och klargör etiska värden och normer för arbetet som chef inom olika samhällssektorer och branscher samt på olika nivå... Etisk kod för chefer Erica Falkenström (Övrig) Tipsa en vän 139 kr Antal.

RELATERADE BÖKOR