Rättsinformatik : juridiken i det digitala informationssamhället

Rättsinformatik : juridiken i det digitala informationssamhället En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
9,44 MB
FILNAMN
Rättsinformatik : juridiken i det digitala informationssamhället.pdf
ISBN
1747936386403

BESKRIVNING

Juridiken och tekniken befinner sig i ett ömsesidigt beroendeförhållande. Behovet av ett juridiskt förhållningssätt till digitaliseringen gör sig alltmer påmint. Detta visar sig bl.a. när personlig information liksom affärstransaktioner flödar över nationsgränser i globala nätverk.Denna nya, tredje upplaga är uppdaterad i flera avseenden. Det visar sig särskilt i redovisningen av EU:s dataskyddsförordning, GDPR, som tillämpas fr.o.m. 25 maj 2018 och som stärker skyddet av den personliga integriteten för att samtidigt bana vägen för den digitala inre marknaden. Denna upplaga reflekterar vidare kring förutsättningarna för digital informationshantering i offentlig verksamhet, sett mot bakgrund av den nya förvaltningslagen och aktuellt utredningsarbete rörande automation baserad på algoritmer och datorprogram. It-avtal har under åren kommit att bli en allt viktigare komponent i samhällets digitalisering. Detta visar sig inte bara inom näringslivet utan även inom den offentliga sektorn. En diskussion kring avtalsförhållanden som involverar myndigheter är också en nyhet i denna upplaga.Antologin är i första hand tänkt att komma till användning på olika kurser i juridik. Utöver studenter kan också praktiker ha stor nytta av boken.

Ilmainen toimitus Meillä on miljoonia kirjoja, löydä seuraava lukuelämyksesi tänään! Aina edulliset hinnat, ilmainen toimitus yli 16,90 € tilauksiin ja nopea kuljetus. | Adlibris Rättsinformatik Juridiken i det digitala informationssamhället Juridiken och tekniken befinner sig i ett ömsesidigt beroendeförhållande.

och ämnesföreståndare för rättsinformatik på Juristprogrammet vid Stockholms ... KURSLITTERATUR FÖR HT17 Rättsinformatik - Juridiken i det digitala informationssamhället Magnusson Sjöberg, 2016 Författningssamling i rättsinformatik 2017/18 Rättsfallssamling i rättsinformatik 2017/18 Kurslitteraturen kommer att finnas att köpa i Juristernas Bokhandel i god tid innan kursstart. Rättsfall- och författningssamling är inte obligatoriska då kursen examineras genom ... Juridiken i det digitala informationssamhället Juridiken och tekniken befinner sig i ett ömsesidigt beroendeförhållande.

RELATERADE BÖKOR