AD om uppsägning av personliga skäl och avskedande

AD om uppsägning av personliga skäl och avskedande - Sören Öman | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sören Öman
DIMENSIONERA
9,5 MB
FILNAMN
AD om uppsägning av personliga skäl och avskedande.pdf
ISBN
7942732328777

BESKRIVNING

Vad har Arbetsdomstolen (AD) sagt om när man kan säga upp en arbetstagare med alkoholism? Vilken nivå brukar det så kallade allmänna skadeståndet ligga på när arbetsgivaren sagt upp någon utan saklig grund eller utan att följa procedurreglerna vid uppsägning? Svaren på dessa och många andra frågor om uppsägning av personliga skäl och avskedande av arbetstagare finns i denna bok.Boken presenterar reglerna såsom AD själv har uttryckt sig om vad som gäller. Domstolens domar innehåller ofta vägledande uttalanden och pedagogiska sammanfattningar, och domstolen följer regelmässigt vad den själv har sagt gäller. Boken innehåller utvalda vägledande citat ur mer än 290 domar, sorterade under olika beskrivande rubriker så att det ska vara lätt att hitta. Dessutom finns korta noteringar om ytterligare domar om hur stort allmänt skadestånd som arbetsgivaren behövt betala för brott mot olika regler i anställningsskyddslagen.Boken vänder sig såväl till arbetstagere och deras fackliga representanter som till personalchefer, förhandlare och andra som arbetar med personalfrågor hos arbetsgivaren.Bland frågor som behandlas kan nämnas:- Kan man säga upp bara en del av ett anställningsavtal?- Uppsägning för omreglerande av anställningsavtal.- Fingerad arbetsbrist.

För den arbetsgivare som felaktigt hanterar en uppsägning av personliga skäl eller ett avskedande kan det innebära en utdragen och kostsam rättsprocess. Om arbetsgivaren inte visar på någon saklig grund vid uppsägning , är uppsägningen ogiltig.Då behöver du påtala det och göra en "ogiltighetsinvändning". Arbetsbrist.

En anställd kan sägas upp av personliga skäl och då är personen anställd under sin uppsägningstid. Har medarbetaren grovt misskött sig kan denne avskedas.

RELATERADE BÖKOR