Stat och straff : rättshistoriska perspektiv

Stat och straff : rättshistoriska perspektiv - Christian Häthén | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christian Häthén
DIMENSIONERA
11,60 MB
FILNAMN
Stat och straff : rättshistoriska perspektiv.pdf
ISBN
6710890257769

BESKRIVNING

Denna bok behandlar utvecklingen av två närliggande rättsområden, den konstitutionella rätten och straffrätten. Framväxten av staten och dess institutioner å ena sidan och bestraffningssystemen å andra sidan skedde i väsentliga avseenden parallellt och har många beröringspunkter. Den straffrätt vi känner idag har under lång tid formats av statsorgan, vilka i sin tur i viktiga delar har formats av behovet att organisera och kontrollera rikets straffande verksamhet. Skildringen fokuserar på Europa, och i synnerhet på Sverige, och rör sig från den tidiga medeltiden till 1900-talet. Varje kapitel inleds med en kort och orienterande hållen allmän historik, vilket underlättar läsningen för den som inte är historiskt bevandrad.Stat och straff. Rättshistoriska perspektiv är i första hand tänkt att användas vid juristutbildningarnas studier i rättshistoria, men kan även läsas av historiskt intresserade som vill ha nya perspektiv på statsmaktens framväxt.

SOU Statens offentliga utredningar Tab. Tabell WHO World Health Organization ...

sernas roll som straff- och anpassningsorgan etc. Sociologins koppling till staten Stat och straff — Rättshistoriska perspektiv.

RELATERADE BÖKOR