Bostadsrätten i initial- och övergångsskeden

Bostadsrätten i initial- och övergångsskeden - Håkan Julius, Jori Munukki, Haymanot Baheru | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Håkan Julius, Jori Munukki, Haymanot Baheru
DIMENSIONERA
12,29 MB
FILNAMN
Bostadsrätten i initial- och övergångsskeden.pdf
ISBN
1985455104785

BESKRIVNING

Denna antologi har tagits fram inom ramen för Hyresrättsliga diskussionsklubbens (HDK) verksamhet. Artiklarna behandlar olika aspekter av den bostadsrättsliga regleringen vid upplåtelse respektive överlåtelse av bostadsrätt. Rättsområdet är komplicerat och gällande lagstiftning är svårtillämpad särskilt i fråga om upplåtelser i samband med nyproduktion och de avtalsinstrument som förekommer på bostadsrättsmarknaden. Förhållanden som påverkar förvärvsmöjligheter av bostadsrätt, bl.a. medlemskapsprövningen, belyses, liksom särskilda typer av stadgevillkor. Förhandsavtal behandlas i ett av bidragen. Även ansvarsfrågor för både styrelse och enskilda i samband med överlåtelse av bostadsrätt tas upp. HDK är en ideell förening som är knuten till Stockholm Centre for Commercial Law (SCCL), Juridiska fakulteten på Stockholms universitet.INNEHÅLL Förhandsavtal, upplåtelse och tillträde vid nyproduktion av bostadsrätterHåkan JuliusBostadsrättens och upplåtelseavtalets rättsliga naturErika P BjörkdahlNågot om framtida medlemmars intresse och SAS-principen i ljuset av NJA 2013 s. 117Jessica ÖstbergJuridiska personers möjligheter att förvärva lägenheten med bostadsrätt vid ombildningHaymanot BaheruMedlemskap i bostadsrättsförening – några vägledande avgörandenKazimir ÅbergStadgevillkor för medlemskap i bostadsrättsförening vid övergång av bostadsrätt – särskilt om ålderklausulerJonny FlodinAnsvaret vid överlåtelse av bostadsrättJori Munukka

Skickas inom 2-5 vardagar. Köp Bostadsrätten i initial- och övergångsskeden av Håkan Julius, Jori Munukki, Haymanot Baheru på Bokus.com. Bostadsrätten i initial och övergångsskeden.

Med fler än 8 500 föreningar som medlemmar är det också den största bostadsrättsorganisationen. Bostadsrätterna bildades 1921 och hade redan då som mål att stödja och göra det enklare för sina medlemsföreningar. 2019 (Swedish) In: Bostadsrätten i initial- och övergångsskeden / [ed] Håkan Julijus, Jori Munikka, Haymanot Baheru, Stockholm: Jure, 2019 Chapter in book (Other academic) Place, publisher, year, edition, pages Stockholm: Jure, 2019.

RELATERADE BÖKOR