Ledarskap Reflektion och möjligheter

Ledarskap Reflektion och möjligheter - Kicki Oljemark, Agneta Palmstierna, Mari Kampf Westerberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kicki Oljemark, Agneta Palmstierna, Mari Kampf Westerberg
DIMENSIONERA
4,51 MB
FILNAMN
Ledarskap Reflektion och möjligheter.pdf
ISBN
8210088882434

BESKRIVNING

Förväntningarna på dig utifrån ditt arbete som chef och ledare är höga. Det handlar om förväntningar på det uppdrag du ska leda men också om förväntningar utifrån de relationer du har med dina medarbetare och samarbetspartners inom din organisation. Som ledare har vi också många gånger höga förväntningar på oss själva. Vi utgår i denna bok från att organisationer samskapas av alla medlemmar, vi som ledare påverkar men påverkas också i vår dagliga praxis. Genom ledarskapet har vi dock en unik position att genom en tydlig riktning, möten och samtal bidra på ett meningsfullt och konstruktivt sätt. Ledarskap och att leda är komplext och inrymmer stora utmaningar men också stora möjligheter. Vi vill med denna bok bjuda in till reflektion över ledarskapets möjligheter. Vi vill att du som ledare ska få en chans att stanna upp och fundera på vad du är stolt över och vad som fungerar bra men också aspekter som du kan utveckla vidare. Det som gör denna bok speciell är att den är skriven av oss utifrån vårt arbete och erfarenheter som chefer. Vi hoppas med detta uppnå ett igenkännande men också en dynamik i att vi utgår från den praktiska vardagen som chef och ledare. Vi vill uppmärksamma aspekter som påverkar oss men också bidra med tankar om möjligheter. Din möjlighet som chef att stanna upp och reflektera över vem du vill vara och hur du vill och kan bidra på bästa möjliga sätt med just dina unika egenskaper och person är avgörande. Vi vill med denna bok ge dig lite av detta reflektionsutrymme.

Arbete utgör i dag en betydande del av många människors tillvaro och arbetsplatser har därmed möjligheter till utveckling och lärande i förskolan (Skolverket, 2010). Enligt läroplanen kan förskollärarna använda sig av och utveckla ledarskapet på ett positivt sätt genom att respektera andra och träna upp sin lyhördhet och öppenhet samt att skapa bra förståelse för hur bemötande påverkar grupper och individer. Programmet avslutas med en reflektion utifrån ditt arbete med Lead Forward, din tillämpning av transformerande ledarskap, hur du vill utveckla ditt ledarskap ytterligare och certifiering.

Boken är indelade i olika block, bland annat Resan fram till idag som handlar om förändringar i samhället, Att bli sedd om förväntningar och möjligheter i medarbetarskapet samt röster från andra håll där 23 personer ger sina reflektioner och kommentarer. Möjlighet till reflektion på ditt ledarskap. Flag this item 0.

RELATERADE BÖKOR