Ekonomi för arkitekter - Introduktion till lönsamhetskalkyler och fastighetsutvärdering vid planering och byggande

Ekonomi för arkitekter - Introduktion till lönsamhetskalkyler och fastighetsutvärdering vid planering och byggande - Hans Lind | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hans Lind
DIMENSIONERA
12,75 MB
FILNAMN
Ekonomi för arkitekter - Introduktion till lönsamhetskalkyler och fastighetsutvärdering vid planering och byggande.pdf
ISBN
5800118211220

BESKRIVNING

Skriften Ekonomi för arkitekter – introduktion till lönsamhetskalkylering och fastighetsvärdering vid planering och byggande har ett syfte: att ge arkitekter en bättre grund i ekonomiska frågor inför dialog med övriga aktörer i samhällsbyggnadsprocessen.I tre korta och lättillgängliga kapitel behandlas företagsekonomiska kalkyler, samhällsekonomiska kalkyler och fastighetsvärdering. Kalkylerna är centrala redskap för ekonomistyrning inom planering och byggande i ett lönsamhets- och värderingsperspektiv och ligger till grund för frågor som: Ska vi bygga? Var ska vi bygga? Hur ska vi bygga? I skriften behandlas också två typer av ”ekonomivärdar” i byggandet – företagsekonomi och samhällsekonomi.Författaren Hans Lind är professor i fastighetsekonomi vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggande vid KTH.Ekonomi för arkitekter – introduktion till lönsamhetskalkylering och fastighetsvärdering vid planering och byggande skickas ut till Arkus medlemmar och finns att köpa i webbshopen www.arkus.se och i bokhandeln.Arkus skrift nr 67ISBN 978-91-978957-5-0Utgivningsår: 2012Arkus pris: 160 sek + moms 6 % F-pris och pris för medlemmar: 80 sek + moms 6 %Press: För bild och recensionsex kontakta kansliet: [email protected] / 070 391 20 24Om Arkus:Arkus är en stiftelse för praktiknära forskning och utveckling inom arkitektur och samhällsbyggnad. Verksamheten startade 1986 av föregångarna till det som i dag är Sveriges Arkitekter och Svenska Teknik&Designföretagen. Sedan dess har ett hundratal titlar producerats. I dagsläget står drygt 40 medlemsföretag för den huvudsakliga finansieringen. Läs mer om Arkus på www.arkus.se

Österrikiska arkitekten Walter Unterrainer blir professorn som ska länka samman arkitektur med affärsförståelse, och därmed utveckla arkitektrollen för generationer framöver. Bakom initiativet till professuren står Maria och Magnus Månssons stiftelse. Information och kommunikation 1, Office 2016 Gift Babblarna.

649 kr Finns i lager ... Stenstadens arkitekter Sju studier över arkitekternas verksamhet och betydelse vid utbyggnaden av Stockholms innerstad 1850-1930.

RELATERADE BÖKOR