Etik för ingenjörer

Etik för ingenjörer - Thomas Taro Lennerfors | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Taro Lennerfors
DIMENSIONERA
8,28 MB
FILNAMN
Etik för ingenjörer.pdf
ISBN
5883206678637

BESKRIVNING

Vad är etik för ingenjörer? Ingenjörer utvecklar teknik som har stor påverkan, positiv och negativ, på människor och miljö. Det innebär att ingenjören måste ta ställning och göra moraliska bedömningar. Dessutom måste hen ta hänsyn till andra intressenter – medarbetare, ägare, kunder och leverantörer – som kan ha motstridiga intressen.I den här boken presenteras en praktisk, handgriplig process för att hantera etiska dilemman: medvetenhet, ansvarstagande, kritiskt tänkande och handling. Författaren ger många exempel från teknikområden som spänner från byggkonstruktion till transhumanism. I ett genomgående fall får du som läsare tänka till i processens olika steg: att utveckla eller inte utveckla ”Livspartnern” som stöd i vården och i livet. Vad är gott och ont, rätt och fel? Det är frågan.

Han har saknat en bra lärobok i ämnet och i höstas bestämde han sig för att lösa problemet själv. Sedan 2013 har studenter som pluggar till ingenjör i Uppsala möjlighet att läsa en 5-poängskurs i et Vad är etik för ingenjörer? Ingenjörer utvecklar teknik som har stor påverkan, positiv och negativ, på människor och miljö.

Dessutom måste hen ta hänsyn till andra intressenter - medarbetare, ägare, kunder och leverantö... Pris: 307 kr. häftad, 2019.

RELATERADE BÖKOR