Offentlighet i det digitala samhället : vidareutnyttjande, sekretess och dataskydd

Offentlighet i det digitala samhället : vidareutnyttjande, sekretess och dataskydd - Jonas Ledendal, Stefan Larsson, Joakim Wernberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jonas Ledendal, Stefan Larsson, Joakim Wernberg
DIMENSIONERA
3,34 MB
FILNAMN
Offentlighet i det digitala samhället : vidareutnyttjande, sekretess och dataskydd.pdf
ISBN
1778679811728

BESKRIVNING

Digitalisering kan främja allmänhetens insyn och öka möjligheterna till vidareutnyttjande av information från den offentliga förvaltningen, men den kan också leda till nya risker för den personliga integriteten. Den här handboken tar ett helhetsgrepp om regleringen av allmänna handlingars offentlighet, vidareutnyttjande, sekretess och dataskydd i det digitala samhället. Medan reglerna om tillgång till allmänna handlingar fortfarande helt bygger på svensk nationell rätt har EU:s strategi för en digital inre marknad medfört en långtgående harmonisering av reglerna om vidareutnyttjande och dataskydd. Respektive rättsområde diskuteras överskådligt och i skilda avdelningar. Boken riktar sig i första hand till myndighetsjurister och andra som arbetar praktiskt med information från den offentliga förvaltningen.

Utskottet föreslår ett tillkännagivande om en sekretessbrytande bestämmelse vid vanvård av djur, så att hälso- och sjukvårdspersonal och socialtjänsten får lämna uppgifter vidare om djurskyddsproblem till den berörda kontrollmyndigheten. Det är alltid tid för en bok. Home; Barnböcker; Deckare & kriminalromaner; Faktaböcker; Skönlitteratur Ledendal, J, Larsson, S, Wernberg, J (2018) Offentlighet i det digitala samhället: Vidareutnyttjande, sekretess och dataskydd.

Offentlighet, sekretess och integritet. Sammanfattning.

RELATERADE BÖKOR