Medarbetarskap - Från ord till handling!

Medarbetarskap - Från ord till handling! - Stefan Tengblad, Freddy Hällstén, Christer Ackerman, Johan Velten | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefan Tengblad, Freddy Hällstén, Christer Ackerman, Johan Velten
DIMENSIONERA
8,70 MB
FILNAMN
Medarbetarskap - Från ord till handling!.pdf
ISBN
4074347003179

BESKRIVNING

Hur byggs ett starkt medarbetarskap upp på en arbetsplats? Här visar författarna att detta bäst sker genom att ta tillvara medarbetares engagemang och arbetsglädje - och då behövs ett aktivt ledarskap. I boken presenteras många konkreta och användbara modeller och verktyg för att utveckla individer, grupper och organisationer.Läs merUtmaningen är att åstadkomma utveckling på samtliga dessa nivåer - och hur detta kan uppnås beskrivs steg för steg. Medarbetarskap: Från ord till handling! vänder sig till chefer med personalansvar och till arbetsgrupper som vill utveckla arbetsklimat och samarbetsformer.Boken passar även universitets- och högskoleutbildningar med arbetslivsinriktning.Om författarnaStefan Tengblad är professor vid Högskolan i Skövde och Freddy Hällstén är verksam vid Handelshögskolan i Göteborg. Christer Ackerman och Johan Velten är konsulter och arbetar med ledar- och medarbetarutveckling.

Författarna visar att ett starkt medarbetarskap bäst byggs upp genom att ta tillvara medarbetares engagemang och arbetsglädje ¿ och då behövs ett aktivt ledarskap. De olika rollerna förutsätter varandra, ingen verksamhet uppnår sina mål om den inte kan förena ledarskap och medarbetarskap. Därför är det av stor vikt att inte bara analysera hur ledarskapet ser ut och bör utvecklas utan att också fokusera på medarbetarskapet (Tengblad Stefan m.fl.

[1] Inom forskningen [2] kring medarbetarskap finns två ... Från passiv till aktiv medarbetare- utvecklande medarbetarskap! Ständiga förändringar och ett allt snabbare tempo ställer högre krav på varje enskild medarbetare. Den tid då det fanns en arbetsledare som "leder och fördelar arbetet" och medarbetarna passivt inväntade order är för länge sen förbi. Medarbetarskap innebär att varje individ bidrar till arbetsglädje och motivation.

RELATERADE BÖKOR