Hyresförhandlingslagen och anslutande lagstiftning : en kommentar

Hyresförhandlingslagen och anslutande lagstiftning : en kommentar - Bengt Billquist, Lars Olsson, Rune Thomsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bengt Billquist, Lars Olsson, Rune Thomsson
DIMENSIONERA
9,68 MB
FILNAMN
Hyresförhandlingslagen och anslutande lagstiftning : en kommentar.pdf
ISBN
4373583535475

BESKRIVNING

Kommentaren behandlar hyresförhandlingslagens kollektiva förhandlingssystem och kommenterar lagen paragraf för paragraf. Hyreslagen kompletteras av hyresförhandlingslagens bestämmelser om kollektiva förhandlingar och överenskommelser. Hyresförhandlingslagen är grundpelaren i regleringen av det kollektiva förhandlingssystemet på bostadshyresmarknaden.Kommentaren bygger i huvudsak på lagförarbeten och överrättsavgöranden, främst Bostadsdomstolens och Svea hovrätts avgöranden. I sin grund avser kommentaren att vara deskriptiv.Den andra upplagan har uppdaterats med lagändringar och nya rättsfall med 2 oktober 2019 som brytdatum.

Originaltitel: Kommentaren behandlar hyresförhandlingslagens kollektiva förhandlingssystem och kommenterar lagen paragraf för paragraf. Hyreslagen kompletteras av hyresförhandlingslagens bestämmelser om kollektiva förhandlingar och överenskommelser.

En kommentar till JB och anslutande författningar" kommenteras på ett probleminriktat sätt jordabalken, jordförvärvslagen, bostadsförvaltningslagen, hyresförhandlingslagen, lagen om arrendenämnder och hyresnämnder samt lagen om arrendedatorers rätt att förvärva arrendestället. BENGT BILLQUIST LARS OLSSON Hyresförhandlingslagen (och anslutande lagstiftning) En kommentar NORSTEDTS JURIDIK AB Innehäll Förord 13 Förkortningar 14 Inledning 15 Kommentarens innehäll 15 Grundläggande Om en lägenhet omfattas av en förhandlingsordning är avtal som hyresvärden träffar med hyresgästen ogiltigt om det avser en hyreshöjning utöver vad som medges i träffad förhandlingsöverenskommelse (23 § hyresförhandlingslagen; se Billquist/Olsson, Hyresförhandlingslagen och anslutande lagstiftning - En kommentar, 2001, s. 153 f.). Här söker du efter böcker och andra medier.

RELATERADE BÖKOR