Beviskraft : metod för bevisvärdering i brottmål

Beviskraft : metod för bevisvärdering i brottmål - Christian Dahlman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christian Dahlman
DIMENSIONERA
4,36 MB
FILNAMN
Beviskraft : metod för bevisvärdering i brottmål.pdf
ISBN
3929861237776

BESKRIVNING

Beviskraft handlar om sannolikhetsbedömningar i bevisvärdering. Boken identifierar ett antal vanliga tankefel och visar hur de kan undvikas med hjälp av bayesiansk metod. De tankefel som behandlas är bland annatförbiseende av alternativhypotesdubbelräkningunderskattning av samverkande bevisningfel referensklassberoende bevis behandlas som oberoendeförbiseende av ursprungssannolikhet.Beviskraft innehåller ingående analyser av svenska rättsfall, bland annat ”Joy Rahman”, ”Thomas Quick”, ”Gryningspyromanen”, ”Peter Mangs”, ”Balkongfallet” och ”Mordet på Lisa Holm”.Beviskraft kan läsas som en lärobok i bevisvärdering och presenterar samtidigt ny forskning inom området.

Christian Dahlman är professor i allmän rättslära i Lund. Han forskar och undervisar sedan flera år om bevisvärdering, och monografin "Beviskraft, Metod för bevisvärdering i brottmål" är ett resultat av detta.

Sök. Enkel sökning; Utökad sökning; Aktuellt.

RELATERADE BÖKOR