Egendomspraktikan : om konsten att ärva, driva och vidareutveckla en stor egendom

Egendomspraktikan : om konsten att ärva, driva och vidareutveckla en stor egendom - Jacob Palmstierna | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jacob Palmstierna
DIMENSIONERA
9,7 MB
FILNAMN
Egendomspraktikan : om konsten att ärva, driva och vidareutveckla en stor egendom.pdf
ISBN
4874728073512

BESKRIVNING

Att äga en stor egendom med unika kulturvärden är en källa till glädje men för också med sig förpliktelser. Det är ett ägande med begränsningar. Det gäller att inse att en slottsmiljös särpräglade härlighetsvärde inte kan belånas. Jacob Palmstierna - bankmannen som 2008 kom ut med boken Jacobs Stege - berättar i Egendomspraktikan högst personligt och detaljerat om hur det varit att ha haft ansvaret för Maltesholm i nordöstra Skåne under de senaste 40 åren.Tre teman tas upp i boken:Successionsfrågorna - hur hantera rättviseproblematiken när marknadsvärdet är högt men avkastningsvärdet begränsat? Och traditionen sedan 1600-talet bjuder att slottsegendomen skall gå vidare till nästa generation - men härligheten måste ha blott en ägareMiljöförändringar - Det senaste decenniet har ett antal svåra stormar härjat i södra Sverige. För att inte nästa storm skall förstöra än mer behövs en radikalt ny skogspolitik. Baserat på en portfölj av skilda trädslag - och mer robusta träd. Praktikan berättar vilken väg Maltesholm går.Vindkraften - Vinden ska inte bara ses som ett hot. Den kan tämjas och bli en vän. Maltesholm befinner sig mitt i en omfattande investering i vindkraft. En färd som inte är utan konflikter och risker.

Med sin runda form binder den samman och förenar - släkter, kamrater, brudpar. Flera hundra mil från närmaste fastland skapar naturen fortfarande ettparadis, Big Island i ögruppen Hawaii. Genom den levande vulkanenKilaueas lavautbrott byggs ständigt nytt land, både ovan jord och frånhavets botten.I vår planets renaste miljö utvecklades en flertusenårig polynesiskmassage ti... EgendomsPraktikan - Om konsten att ärva, driva och videreutveckla en stor egendom.

Läs mer Borgen och säkerheter i lös egendom lär ut de grundläggande reglerna om borgen ... Buy Egendomspraktikan : om konsten att ärva, driva och vidareutveckla en stor egendom by Jacob Palmstierna, John Persson, Sven Persson (ISBN: 9789170921223) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Pris: 85 kr.

RELATERADE BÖKOR