Korttidsarbete med statligt stöd

Korttidsarbete med statligt stöd - Tommy Iseskog | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tommy Iseskog
DIMENSIONERA
6,27 MB
FILNAMN
Korttidsarbete med statligt stöd.pdf
ISBN
7131501555357

BESKRIVNING

Lagen om stöd vid korttidsarbete infördes 2014 i form av en s.k. beredskapslag. Detta innebär att regeringen genom ett beslut måste aktivera lagreglerna för att lagen ska bli tillämplig i praktiken. Ett sådant aktiveringsbeslut kan regeringen fatta om vi står inför eller befinner oss i en synnerligen djup lågkonjunktur. I och med att lagen aktiveras, blir den tillämplig för företag som bedriver näringsverksamhet (med vissa undantag).Alltsedan lagens tillkomst har röster höjts för att ett system med korttidsarbete ska kunna tillämpas även när endast enstaka företag har drabbats av allvarliga ekonomiska problem. Tidigare i år presenterade regeringen en lagrådsremiss med förslag om ett permanent system för korttidsarbete, som skulle komplettera det aktiverade systemet för korttidsarbete.I och med att världen drabbats av coronaepidemin, kom frågan om korttidsarbete i en helt ny dager. Lagändringar av såväl permanent som tillfällig natur passerade lagstiftningens olika moment med en snabbhet som torde sakna motstycke under svensk fredstid.I den här skriften försöker jag att beskriva vår nu gällande lagstiftning om korttidsarbete på ett så praktiskt sätt som möjligt för såväl arbetsgivare som fackliga företrädare och enskilda arbetstagare.Stockholm i april 2020Tommy Iseskog

Med anledning av den rådande corona-pandemin antogs ändring i lagen (förordning 2020:208) 2 april 2020. Med anledning av den allvarliga situation som till följd av coronapandemin uppstått på den svenska arbetsmarknaden har Byggföretagen tillsammans med Ledarna, Sveriges Ingenjörer respektive Unionen träffat avtal om så kallat korttidsarbete med statligt stöd. Charlotta Steinwall, huvudförhandlare för Tjänstemannaavtalet, berättar mer. 21 Förslagets förenlighet med EU:s regler om statligt stöd 251 21.1 Förslaget om stöd vid korttidsarbete 251 21.2 Jämförelse med andra länder inom EU 252 21.3 Slutsats 253 22 Ikraftträdande 254 Statligt stöd vid korttidsarbete - en ny åtgärd vid djupa kriser (pdf 2 MB) Finansdepartementet har i dag skickat ut en promemoria på remiss med förslag om ett system för statligt stöd vid så kallat korttidsarbete. Korttidspermittering och korttidsarbete fungerar på samma sätt och innebär att staten ger ekonomiskt stöd så att personal kan gå ner i arbetstid istället för att bli uppsagda.

Massuppsägningarna under finanskrisen 2008-2009 visade att Sverige saknade ett system för att säkra jobben vid tillfälliga kriser. enskilda avtal med statligt stÖd Mot bakgrund av spridningen av covid-19 har regeringen fattat beslut om att arbetsgivare har möjlighet att teckna korttidsavtal med statligt stöd. Här berättar vi mer om förutsättningarna och vad ett enskilt avtal om korttidsarbete mellan dig och arbetsgivaren bör innehålla. Här reder vi ut Tillväxtverkets nya förtydliganden om stöd för korttidsarbete.

RELATERADE BÖKOR