Stiftelser

Stiftelser - Birgitta Bjelkberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Birgitta Bjelkberg
DIMENSIONERA
7,6 MB
FILNAMN
Stiftelser.pdf
ISBN
7091861836419

BESKRIVNING

Stiftelselagen (1994:1220) infördes för ungefär femton år sedan. Detta innebar i många avseenden en stor förändring för stiftelserna. I och med Stiftelselagens ikraftträdande infördes bland annat regler kring en stiftelses bildande, förvaltning, bokföringsskyldighet och upprättande av årsredovisning. Efter det har vissa uppdateringar skett i stiftelselagen och de senaste under 2010. Denna skrift sammanfattar reglerna för stiftelser som lyder under Stiftelse­lagen. Skriften omfattar fyra huvudavsnitt som i korthet beskrivs. Den vanligast förekommande stiftelse­typen är s.k. avkastningsstiftelse. En stor del av innehållet i skriften vänder sig därför till dessa stiftelser. En hel del är dock även användningsbart för insamlings­stiftelser och verksamhetsstiftelser.Tredje upplagan

Exempelvis är en del stiftelser avsedda att bidra till stadens förskönande, andra vänder sig till grund- och gymnasieskolor och ytterligare några stöttar specifika organisationer och ändamål. Andra stiftelser. Här hittar du andra stiftelser som Göteborgs Stads kommunfullmäktige utser en eller flera förtroendevalda till stiftelsernas styrelser.

En stiftelse kan vara bokföringsskyldig enligt 2 kap. bokföringslagen.

RELATERADE BÖKOR